Még nem mértem meg, hogy milyenek az arányok, de igyekszem :)
Szikkadt, karikára vágott kifliket megáztatunk vaníliás cukorral ízesített, felhevített tejben. Megvárjuk, amíg a kiflik teleisszák magukat. Kivajazott tepsibe leterítünk egy réteg kiflit, megkenjük nekünk tetsző lekvárral, megszórjuk darált dióval, majd újabb sor kifli jön, lekvár, dió. Az egész tetejét bevonjuk kemény habbá vert tojásfehérjével. Addig sütjük, míg szépen megpirul.
A fügéket megmostam és középen bevágtam keresztben az aljáig (nem vágtam át teljesen). A közepébe tettem egy sajtkockát és megszórtam dióval. Egy kivajazott tűzálló tálba állította...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet összegyúrom és kb fél órát pihentetem ketté vágom majd lisztezett deszkán kinyújtom majd sodró fa segítségével az egyik felét a tepsi aljára teszem megszórom zsemlem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hideg vajra rászórjuk az egy csipet sót, és a lisztet elmorzsoljuk. Ez egyébként egy kedvenc műveletem, olyan ráérősen szoktam csinálni, pedig még így is járom perc alatt megv...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tölteléket célszerű előző nap elkészíteni, mert jól ki kell hűteni. A vizet a cukorral jól felforraljuk és utána ráöntjük a korábban már összekevert többi. A megadott mennyiség 6...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz