Lap
- 15 dkg vaníliás keksz
- 10 dkg vaj
Töltelék
- 80 dkg tehéntúró
- 25 dkg cukor
- 3 ek. liszt
- 2 vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 3 tojás
- 2 dl tejföl
Öntet
- 30 dkg áfonya
- 3 ek. cukor
- 1 ek. áfonyalekvár
A kekszet összetörjük és a vajjal jól összedolgozzuk, ezt robotgéppel is megtehetjük, majd kivajazott sütőformába tesszük. Jól megnyomkodjuk, ez lesz a süteményünk alapja. A túrót egy tálba tesszük és hozzákeverjük a cukrot is, majd robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően belekeverjük a többi hozzávalót is és mikor már krémes állagú ráöntjük a kekszre. Majd 20-25 percen át 180 fokon sütjük. Közben elkészítjük az öntete. Az áfonyát, a lekvárt és a cukrot jól elkeverjük, egy kicsit felmelegítjük, de nem hagyjuk forrni. Mikor a süteményt kivettük a sütőből ráöntjük az öntetet és hagyjuk hűlni, majd felszeleteljük.
A tojásokat szétválasztjuk fehérjére és sárgájára. A vanília rúd kikapart belsejével (én a rudat is bele szoktam dobni, hogy még abból is belefőjön a vanília íz) és a cukor nagy ré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojást a cukorral habosra keverjük, utána a lisztet, a tojásfehérje felver habját is elkeverjük a masszát rákenjük az almára, megsütjük, - kiborítjuk sütőformára, hagyjuk kihűln...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet elkeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval. A rumaromával ízesített meggyléből annyit teszünk hozzá, hogy könnyen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű