20 dkg vaj vagy \"Vénusz sütőmargarin
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
4 tojás
20 dkg liszt
csapott teáskanál sütőpor
áfonyalakvár
egy csomag gesztenyepüré
csokidarabkák
A tésztához a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat. A tojásokat egyenként belekeverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és beledolgozzuk a masszába. Én szoktam szórni bele fahéjat is, kellemes hátteret ad. A tészta felét akár elkeverhetjük instant kakaóporral, jól mutat és finom is! Keverjük bele a csokidarabkákat! Ne sajnáljátok belőle! Ezután a kakaóval elkevert részt sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, erre csepegtetjük rá a lekvárral elkevert gesztenyepürét! (Kis vizet is tehetünk a püréhez, hogy krémesebb állagú legyen! Aki nem szereti nagyon édesen, csepegtessen bele pár csepp citromlevet!) Végül rákanalazzuk a tészta másik felét, eloszlatjuk rajta. 160 fokon, ill. 3-as fokozaton kb. 30 percig sütjük. Várjuk meg míg kihűl, mert akkor a megolvadt csokidarabkák ismét megdermednek!
A tésztához tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval, a gyömbérrel és a cukorral. A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tejet, a tojást, a tojás sárgáját, beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojást jól kikeverni a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverni az olvasztott vajat, és a tejet is. Ezután beleönteni a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztet összekeverni e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTésztához összeturmixoljuk az összetevőket, kb 5 cm-es köröket azonnal sütjük.
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűVágjuk hosszában ketté a vaníliát, kaparjuk ki a belsejét. Öntsük egy lábasba a quinoát, adjunk hozz 3 dl vizet, a megpucolt és felkockázott almát, a mazsolát, a fahéjat és a vaníl...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű