Panna cotta:
- 520 ml 30%-os habtejszín
- 80 ml whiskey
- 6 g zselatin
- 60 g cukor
- ½ db vaníliarúd
- 1 csipet só
Sós karamell:
- 120 g cukor
- 170 ml tejszín
- 30 ml whiskey
- 1 csipet só
◾️A panna cottához a tejszínt összekeverjük a whiskey-vel, a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival.
◾️Kiveszünk belőle kb. 30 ml-t és feloldjuk benne a zselatint (felmelegítjük, de hogy a zselatin feloldódjon, de nem szabad forralni).
◾️Felmelegítjük a cukros tejszínt, de nem forraljuk fel.
◾️Belekeverjük a zselatint és elosztjuk 4 whiskey-s pohárban.
◾️2-3 órán keresztül hűtőben hűtjük.
◾️Amikor megdermedt a teteje, elkészítjük a karamellt.
◾️A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a whiskey-t és a sót, majd hagyjuk langyosra hűlni.
◾️A panna cották tetejére öntjük a karamellt és hűtőbe rakjuk pár órára.
A zsírt a liszttel elmorzsoljuk, azután hozzáadjuk a többi anyagot is, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Vékonyra kisodorjuk, összehajtogatjuk. (Én...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA masszát összedolgozni, majd diónyi masszából kis golyókat formázunk. Egy formát a markunkba téve és a másik kéz hüvelykujjával a közepét megnyomni. Így alakult ki ez a forma. Ut...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A lisztet beleszitáljuk egy tálba,hozzá adjuk a porcukrot ,a sót -1 1/2 dl meleg tejbe morzsoljuk az élesztőt,kevés lisztet pici cukrot szórunk rá,és felfuttatjuk -a lisztes k...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Könnyű