Panna cotta:
- 520 ml 30%-os habtejszín
- 80 ml whiskey
- 6 g zselatin
- 60 g cukor
- ½ db vaníliarúd
- 1 csipet só
Sós karamell:
- 120 g cukor
- 170 ml tejszín
- 30 ml whiskey
- 1 csipet só
?A panna cottához a tejszínt összekeverjük a whiskey-vel, a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival.
?Kiveszünk belőle kb. 30 ml-t és feloldjuk benne a zselatint.
?Felmelegítjük a cukros tejszínt, de nem forraljuk fel.
?Belekeverjük a zselatint és elosztjuk 4 whiskey-s pohárban.
?2-3 órán keresztül hűtőben hűtjük.
?Amikor megdermedt a teteje, elkészítjük a karamellt. A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a whiskey-t és a sót, majd hagyjuk langyosra hűlni.
?A panna cották tetejére öntjük a karamellt és hűtőbe rakjuk pár órára ??.
A kekszet késes aprítóba tettem, finomra őröltem, majd beleszitáltam a kakaóport és alaposan összekevertem. A vajat, negyedannyit, folyadékot egy tapadásmentes lábosba tettem és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet porrá őröljük. Az olvasztott vajja elkeverve a kivajazott tortaformába nyomkodjuk. Hüttbe rakjuk. A mascarponet a citromhéjjal és a porcukorral elkeverjük, a tejszínt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almát meghámozzuk, 2 dl vízzel megpároljuk, majd 4 dl tejjel összekevert pudingporral sűrűre főzzük. Kapcsos tortaformát kirakunk felezett babapiskótával, rátesszük az alma fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszes alapot elkészítem és a formába nyomkodom. Sorban elkészítem a krém hozzávalóit, végül összekeverem és a kekszes alapra öntöm. Pár órára hűtőbe teszem. Friss áfonyával...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű