Panna cotta:
- 520 ml 30%-os habtejszín
- 80 ml whiskey
- 6 g zselatin
- 60 g cukor
- ½ db vaníliarúd
- 1 csipet só
Sós karamell:
- 120 g cukor
- 170 ml tejszín
- 30 ml whiskey
- 1 csipet só
◾️A panna cottához a tejszínt összekeverjük a whiskey-vel, a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival.
◾️Kiveszünk belőle kb. 30 ml-t és feloldjuk benne a zselatint (felmelegítjük, de hogy a zselatin feloldódjon, de nem szabad forralni).
◾️Felmelegítjük a cukros tejszínt, de nem forraljuk fel.
◾️Belekeverjük a zselatint és elosztjuk 4 whiskey-s pohárban.
◾️2-3 órán keresztül hűtőben hűtjük.
◾️Amikor megdermedt a teteje, elkészítjük a karamellt.
◾️A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a whiskey-t és a sót, majd hagyjuk langyosra hűlni.
◾️A panna cották tetejére öntjük a karamellt és hűtőbe rakjuk pár órára.
A réteslisztben elmorzsoljuk a vajat, a porcukorral és a pici sóval. A tejföllel, tojással és a rummal könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. Vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval réz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. 2. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral. 3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, a vajjal és a va...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat turmixgépbe teszem, kicsit turmixolom őket, majd minden többi hozzávalót hozzáadok és turmixolom tovább, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm. 180 fokos előmelegíte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tejet, a vajjal melmelegítsük addig amíg a vaj el nem olvad, a lisztet a csipet sóval,tojással tegyük egy keverő tálba, közepébe csináljunk mélyedést és morzsoljuk...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű