50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 10 dkg dió, 1 tojás, 2 e.k tejföl, 1 sütőpor, citromhéj, őrölt fahéj, csipet só
Töltelék: lekvár, dió, porcukor, vanília, fahéj
Liszt + sütőpor, só, margarin elmorzsolni bele a diós cukor, vanília, citromhéj, fahéj, tojás, tejföl, összegyúrjuk.
Kinyújtjuk, tepsibe tesszük a 2/3-ad részt, rá lekvár diós cukros fahéj, 1/3-ad részből rács a tetejére tojással megkenni.
Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd 10 dkg cukrot adunk hozzá. A sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, majd a kettőt összeforgatjuk. Beleszórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőtök-pite Hasonlóan készült, mint a cukkinis-citromos lepény. Egy kisebb sütőtök felét használtam fel: megtisztítottam, pucoltam, lereszeltem. Pontos arányokat nem tudok írni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat elkeverjük és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáöntjük a vaníliát, a felvert tojást és most már fakanál segítségével alaposan kikeverjük. A masszát habzsákb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta összetevőit, majd 6-8 mm vastagságúra nyújtjuk. A tészta nyújtásával egy időben, egy edényben a tűzhelyre tesszük a zsírt olvasztásra, amikor megolvadt, bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz