Tészta:
- 20 dkg liszt,
- 14 dkg vaj,
- 6 dkg barna cukor,
- 1 tojássárgája,
- fél citrom reszelt héja,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 5 dkg tejcsokoládé apróra vágva.
Díszítés:
- 5 dkg cukor,
- 5 dkg mogyoró v dió (durvára vágva),
- 5 dkg fehér csokoládé.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, rudat gyúrunk belőle, fölszeleteljük, és golyót formálunk a szeletekből, tepsibe rakjuk, majd a hüvelyk ujjunkkal mélyedést képezünk a tetején. 180 Celsius fokon 12-14 percig sütjük.
A grillázshoz megolvasztjuk a cukrot beleszórjuk a diót, majd sütőpapíron elegyengetjük, kihűlés után nyújtófával összetörjük.
A töltelékhez: a fehér csokit megolvasztjuk, a mélyedésbe önjük és a tetejére grillázsdarabot teszünk.
A hozzávalókat a meggy kivételével egy tálban összeöntjük, és alaposan kikavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a kikavart tésztát és megszórjuk a kimagozott meggyel, jól sű...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a hozzávalókat, kis golyókat gyúrunk, majd a cukrozatlan kakaóporba forgatjuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a kristálycukorral és a langyos tejjel felfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha vajjal alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, majd a liszte...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű