menu

Családireceptkönyv.hu

Tripla citromos keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg vaj
8 dkg cukor
10 dkg liszt
8 dkg mandulaliszt/darált mandula
2 ek. búzadara (helyette mehet még mandula is)
1 kk. vaníliakivonat
2 citrom lereszelt héja
fél citrom leve
negyed kk. só
10dkg kandírozott citromhéj
porcukor

Elkészítés:


puha vajat, a cukrot és a citromhéjat 3 perc alatt habosra kevertem a kézi mixerrel, hozzáadtam a citromlevet, vaníliát és a sót, majd a lisztet, mandulát és búzadarát és csak addig kevertem, míg egyenletes masszát kaptam. A végén adtam hozzá az apróra vágott kandírozott citromhéjat. Gyorsan két, 3 cm átmérőjú rudat formáltam a puha masszából és folpackba csavarva hűtőbe raktam 2 órára.

A sütőt 180 fokra előmelegítettem, a kekszet fél centis karikákra vágtam és sütőpapírral bélelt tepsiben adagonként 10 perc alatt megsütöttem. Ekkor még egészen puhák a sütik, de a tepsin kihűtve tökéletesen omlósak, a kevés búzadarától ropogósak, a kandírozott citromtól pedig picit rágcsálnivalók, a sok citromtól pedig ultracitromosak lesznek.

A teljes kihűlés előtt porcukorba forgattam a kekszeket, még abba is jutott némi citromhéj.

Tripla citromos keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Mákos-málnás pite
Mákos-málnás pite

Verd fel a tojásokat. A mákot keverd össze az eritrittel, a megmosott, lecsöpögtetett málnával és az apró kockára vágott citromhéjjal (vagy olajjal), majd add hozzá a vizet. Simít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Fahéjas-vaníliás almás rétes
Fahéjas-vaníliás almás rétes

A sóval elvegyített lisztet elmorzsoljuk a vajjal, és a vizet fokozatosan adagolva hozzá, sima felületű tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 1/2 órára hűtőbe tesszük. Lisztezett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Drezdai püspökkenyér (Stollen)
Drezdai püspökkenyér (Stollen)

A mazsolákat áztassuk a rumba. Az élesztőt egy kevés cukorral futtassuk fel langyos tejben. Meleg helyen 10-15 percig kelesszük. A maradék cukrot, a zsírt és a többi hozzávalót...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Rizskoch
Rizskoch

A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk