a vaníliakrémhez:
4 dl tej
2 dl tejszín
4 tojássárgája
10 dkg cukor
4 teáskanál étkezési keményítő
1 teáskanál vaníliakivonat
az összeállításhoz:
20-24 babapiskóta
50 dkg piros ribizli vagy ízlés szerint más gyümölcs
4-5 evőkanál rum
2 dl tejszín
citromfűlevél
A vaníliakrémhez a tojássárgáját nagyobb méretű tálban habosra keverjük a cukorral, a keményítővel, a vaníliával és 1 dl tejjel. A maradék tejet és a tejszínt felforraljuk, majd folyamatosan keverve, vékony sugárban a tojásos keverékhez csurgatjuk. Visszaöntjük a lábosba a krémalapot, és lassú tűzön, kevergetve besűrítjük. Ne forraljuk fel! Langyosra hűtjük a vaníliakrémet, majd összeállítjuk a desszertet.
25 cm átmérőjű, magas falú tál aljába rakjuk a kisebb darabokra tördelt babapiskóta felét, amit meglocsolunk a rum felével. A gyümölcsből maréknyi mennyiséget félreteszünk a díszítéshez, a maradék felét pedig a piskótára szórjuk, és rásimítjuk a vaníliakrém felét. Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a második krémrétegre halmozzuk, végül a félretett gyümölccsel és citromfűlevéllel díszítjük.
Tálalás előtt 3-4 órát hűtőben tartjuk, hogy a piskóta átpuhuljon és az ízek összeérjenek.
A kekszet ledaráljuk elkeverjük a porcukorral és a kakaóval majd hozzáadjuk a vajat.A rumaromát el keverjük a meggy levével és csak annyit adunk a tésztához hogy formázható legyen....
Elkészítési idő: 30 percA csokoládét gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel. A szilikonos muffin formákat ecsettel kenjük ki egy réteg csokoládéval, majd pár percre helyezzük be a hűtőszekrénybe, hogy...
Elkészítési idő:Öntsük egy tálba a lisztet, porcukort, és a kakaóport, majd egy másik tálba szitáljuk át. 2 Miután már csomó mentes, hozzá önthetjük a tejet, és az olajat. 3 Ezután törjük bele...
Elkészítési idő: 5 perc