Hozzávalók
0,5 liter tejszín
1 vanília rúd
csipet só
6 dkg cukor
5 tojássárgája
de lehet tejjel is készíteni
A tejszínt egy vastag aljú, kivizezett lábosban feltesszük forrni.
Közben egy habverővel a tojássárgákat a cukorral, a sóval és a vanília kikapart magjával elkeverjük.
A vaníliarudat a melegedő tejszínbe tesszük. Amikor felforrt, leszűrjük és folyamatosan kevergetve a tojásokhoz öntjük. Ismét visszatesszük a tűzhelyre, és folyamatosan kevergetve melegítjük egészen addig, amíg be nem sűrűsödik. Ügyeljünk a hőfokra, nehogy becsomósodjon.
Amikor elkészült, töltsük át egy hideg fémedénybe.
A vajat habosra keverjük a cukrokkal,tovább keverve bele ütjük egyenként a tojásokat. Jó habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és hozzá keverjük a a citrom héjával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládés pudingot 3 ek. cukorral és a 4 dl tejjel sűrűre főzzük. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, és a pudinghoz keverjük. A Ramát, 2 ek. cukorral, a kakaóporral és a rumarom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKiolvasztjuk a leveles tésztát. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-5 mm vastagra. 1,5-2 cm-es csíkokat vágunk belőle. Majd feltekerjük a habroló formára úgy, hogy a tészta szé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben a 3 dl vizet, a sót és a cukrot felforraljuk, majd beletesszük a zsírt. Ha teljesen feloldódott, a lisztet is hozzáadjuk. Kevergetjük addig, amíg sima nem lesz, és l...
Elkészítési idő: 1 1/2 óta Nehézség: Közepes