Ebből a mennyiségből 36 db,duplázz!!
15 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
15 dkg búzaliszt (BL55)
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
A habhoz
2 db tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
15 dkg dió (darált)
A töltelékhez
15 dkg sárgabarack lekvár
A tészta hozzávalóiból tésztát készítek.
Kinyújtom a tésztát és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A kosárkába teszem a tésztát és belenyomkodom.
Tepsibe rakom. Mindegyik kosárka aljába 1 teáskanál házi baracklekvárt teszek.
A tojásfehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verem,majd belekeverem a darált diót.
Habzsák vagy evőkanál segítségével 3/4 részig megtöltöm a kosárkákat a diós habbal.
180 C fokon kb. 30-40 percig sütöm szép világosra. Porcukorral díszítem.
1. 3 lapot sütünk. 2. Töltelék: 1 lapot összetörünk és leöntjük 3 dl forró vaníliás tejjel. 3. Hozzá adunk 15 dkg cukrot, 10 dkg darált diót, 1 kanál kakaót, 2 kanál barackl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFogsz egy nagyobb bögrét, beleteszed a száraz hozzávalókat, majd kicsit összekevered, ezután hozzáadod nedveseket majd jó alaposan összekevered őket. Ezután beteszed a mikroba 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, majd közepes méretűre reszeljük. A tojásokat tálba törjük, majd kézi habverővel alaposan felverjük. Hozzáadjuk a reszelt almát. A mákot ledaráljuk, és a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű