Családireceptkönyv.hu

Diós kosárka Apró séf recept


Írta:

Elk. idő: 1óra30 perc
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Ebből a mennyiségből 36 db,duplázz!!

15 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
15 dkg búzaliszt (BL55)
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
A habhoz
2 db tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
15 dkg dió (darált)
A töltelékhez
15 dkg sárgabarack lekvár

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból tésztát készítek.
Kinyújtom a tésztát és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A kosárkába teszem a tésztát és belenyomkodom.
Tepsibe rakom. Mindegyik kosárka aljába 1 teáskanál házi baracklekvárt teszek.
A tojásfehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verem,majd belekeverem a darált diót.
Habzsák vagy evőkanál segítségével 3/4 részig megtöltöm a kosárkákat a diós habbal.
180 C fokon kb. 30-40 percig sütöm szép világosra. Porcukorral díszítem.

Diós kosárka Apró séf recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar házi Bounty!
házi Bounty!

A tejszínt a vajjal és a cukorral együtt közepes lángon megmelegítjük, majd hozzáadjuk a kókuszt. Aki szeretné cifrázni, az a tejszín felét helyettesítheti kókusztejjel. Ha a massz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
zabkorpás egészséges palacsinta
zabkorpás egészséges palacsinta

Az elkészítés ugyanúgy működik, mint a hagyományos palacsinta esetében, a hozzávalókat tegyük egy tálba, majd kavarjuk ki jó alaposan. A tésztát nem szükséges pihentetni, már süthe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Góbé szelet
Góbé szelet

A linzerhez összegyúrjuk a hozzávalókat és folpackba csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk és belesimítjuk egy kivajazott, lisztezett tepsibe. Előmelegített,...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Ildikó
Bögrés kinder tejszelet
Bögrés kinder tejszelet

1. A vajat a cukorral, kakaóval, szódabikarbónával, sóval, mézzel és a felvert tojással gőz felett összemelegítjük. CSAK MELEGÍTJÜK, NEM FŐZZÜK! 2. A lisztet beledolgozzuk a felme...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk