6 db tojás
37 dkg porcukor
25 dkg margarin (olvasztott)
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
60-70 dkg finomliszt
10 dkg sárgabaracklekvár
5 dkg csokoládé
csipet só
Habosra keverjük a tojásokat a porcukorral és a margarinnal, citromhéjával, hozzákeverjük a lisztet.
Nyomózsákba töltjük, és különböző formákat készítünk.
Sütőben pár perc alatt 200°-on alul-felül sütéssel megsütjük (ne legyen színe!).
A kihűlt sütiket lekvárral összeragasztjuk, majd csokizzuk, másnapra összeérnek, megpuhulnak.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habüstbe, vagy mély porcelántálba tesszük, a sárgákat egy csészébe. A habot jól elkeverjük, és utána adjuk hozzá kanalanként a cukrot, amell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a zsírral felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, ezt összekeverjük, majd hagyjuk kihűlni. Utána egyenként beledolgozunk 6 egész tojást. Két részre osztjuk a tésztát, nem kell...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A lisztet és a porcukrot átszitáljuk egy tálba. -Bele tesszük a zsírt és elmorzsoljuk a cukros liszttel. -Fészket készítünk a tojásnak, aromának és a tejben feloldott szalalkáli...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd 1/3 részét folpackba csomagoljuk és a fagyasztóba tesszük míg a töltelék elkészül. A tészta 2/3 részét tegyük hűtőbe. Az almát meghámozzuk,kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű