a tésztához:
25 dkg liszt, 1 sütőpor, 15 dkg Rama, 2 tojássárgája, 10 dkg cukor
a töltelékhez:
25 dkg túró, 2 csomag vaníliás cukor, 1 kis tejföl, 10 dkg Ráma margarin, 2x10 dkg cukor, pici só, 1 citrom reszelt héja, 5 egész tojás, fél csomag vaníliás puding por
A tésztához valókat alaposan kidolgozzuk, majd minimum fél órára hűtőbe tesszük. Ezután ketté vesszük, és az egyiket közepes tepsibe nyújtjuk. (nagyon szakadós, ragadós, bőven lisztezzük - de a végeredmény kárpótol :)) A töltelékhez a túrót a margarinnal, a 10 dkg cukorral, a citromhéjjal, pici sóval és a tojások sárgájával habosra keverjük. A fehérjét kemény habnak felverjük. (ha van maradék tojásfehérjénk, azt is felhasználhatjuk bátran ! ) A tejfölt jól elkeverjük a 10 dkg cukorral, és a pudingporral, majd a túrós masszával összekeverjük, beleforgatjuk a kemény habot és a tésztára öntjük.
Elég híg, de nem kell megijedni :)
A kinyújtott másik tésztával beborítjuk, óvatosan megszurkáljuk és előmelegített sütőben sütjük, 4-5-ös fokozaton, kb. 40 percig . Csak kihűlve lehet szépen szeletelni. Isteni finom, puha, még 1-2 nap múlva is (már ha marad belőle ;))
Keresztanyutól kaptam a receptet még a 90-es években
Mehl mit Hefe, lauwarmer Milch und 10 g Zucker mit den Knethaken des Handrührers zu einem zähen Teig verkneten. 30 Min. abgedeckt an einem warmen Ort gehen lassen. Teig nochmals...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA legegyszerűbb zabos fehérjés süti receptje 2015-09-16 13:22:00 Óriási öröm volt számomra, amikor megkértek rá, hogy Hosszú Katinka sajtótájékoztatójára süssek egészséges sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépés: A tojásokhoz szórunk egy csipet sót, hozzáöntjük a tej felét, és habverővel elkeverjük. Második lépés: Hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük, közben fokoza...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA tepsit kivajazzuk, és lisztezzük. A sütőt előmelegítjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, és egy keverőedénybe szitáljuk. A kakaó és az ételszínezék kivételével ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű