6 db tojás
6 ek cukor
6 evőkanál finomliszt
1 csomag sütőpor
Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá fölverjük.
A sárgáját, cukorral jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzákeverjük. A legvégén lazán belekeverjük a kemény habbá fölvert fehérjét.
Egy sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük, széleit kicsit magasabbra emeljük,mert igy nem esik össze a közepe. 200 fokon megsütjük.
Miután lezártuk a sütöt. kicsit hadjuk a sütöben, kinyitott sütö ajtóval. Csak pár percig. Kihülés után izlésünknek megfelelö krémmel megtöltjük.
Szerintünk nincs karácsony zserbó nélkül, szóval ne is keresgéljetek tovább, mert itt van a PERFEKT zserbó receptje. Ugyan a vendégekre most sajnos nem kell gondolni, de legalább a...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűTészta: Összegyúrjuk, elfelezzük, és a kellő keménység eléréséig hütjük. ( én a mélyhütőbe szoktam egy 20 percre betenni, utána nagyon könnyen lehet reszelni. ) Töltelék: 50 dkg...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tej kivételével mindent összegyúrunk, majd apránként annyi tejet öntünk hozzá, hogy jól gyúrható, nem széteső tésztát kapjunk. Enyhén lisztezett nyújtódeszkán 7-8 mm vastagságúra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű