6 db tojás
6 ek cukor
6 evőkanál finomliszt
1 csomag sütőpor
Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá fölverjük.
A sárgáját, cukorral jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzákeverjük. A legvégén lazán belekeverjük a kemény habbá fölvert fehérjét.
Egy sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük, széleit kicsit magasabbra emeljük,mert igy nem esik össze a közepe. 200 fokon megsütjük.
Miután lezártuk a sütöt. kicsit hadjuk a sütöben, kinyitott sütö ajtóval. Csak pár percig. Kihülés után izlésünknek megfelelö krémmel megtöltjük.
A zselatint a kimért langyos vízbe áztatjuk, langyos helyen tartjuk. A céklát enyhén sós vízben megfőzzük, a vízből kivéve pürésítjük a kókuszkrémmel és a zselatinos vízzel, édesít...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször a csokoládékrémet készítjük el. Ehhez a tejszínt egy lábasban a cukorral, kevergetve 2-3 percig forraljuk. A vajat (margarint) beledobjuk, ha elolvadt benne, a kaka...
Elkészítési idő: 48 perc Nehézség: NehézGéppel dolgoztam össze a hozzávalókat, ami először morzsa, majd a mozgatás hatására egyre inkább kezd egynemű tésztává válni. Amikor már majdnem jó, két részre osztom, az egyiket p...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hideg tejbe (igen, hideg tejbe!) belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük benne a tojássárgáját. A lisztet egy másik tálban elkeverjük a porcukorral és a sóval. Az apróra felkock...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz