menu

Családireceptkönyv.hu

HAMIS HÁJAS SÜTI


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
• 30 dkg liszt
• 25 dkg margarin
• csipet só
• 6 evőkanál hideg víz
• 1 evőkanál ecet (10%)

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Ha édes tésztát készítünk belőle, akkor miután kisült, hintsük meg vaníliás porcukorral, ha sós süteményt sütünk belőle, akkor a tésztát erősebben sózzuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a tészta miután kisült, éppen olyan, mint a disznóvágáskori hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munka.
Érdemes kipróbálni, mert nagyon fincsi!
Az elkészítési idő 45 perc, ehhez hozzájön még a 12 órás hűtőben történő pihentetés. De így lesz igazi a tésztánk!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Darálós keksz gluténmentesen
Darálós keksz gluténmentesen

A liszteket a cukorral és a tojással, margarinnal jól összedolgozzuk. 3 részre osztjuk. Az egyik feléhez a kókuszt, a másikhoz a kakaóport a harmadikhoz a darált diót adjuk. Daráló...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Györgyi
Álomsüti
Álomsüti

A Ramát a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a 2 tojássárgát, a lisztet, a darált diót és a kakaót. A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük és azt is a masszához adjuk. Óvatosa...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kevert almás süti
Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék Avatar Endrődy Hanna Kedvelnék Avatar Fülöp Zoltnné Kedvelnék
Kevert almás süti

A tojást a cukorral és a sóval habosítsuk ki robotgép segítségével! Majd adjuk hozzá az olajat, a fahéjjal és a sütőporral elkevert lisztet! Ízlés szerint vágjunk bele almát!...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rizsfelfújt (Rizskoch)
Rizsfelfújt (Rizskoch)

A rizst 1 dl. vízzel elvegyített tejbe a cukor felével megfőzzük. Ha kihűl a tojás sárgát a cukorral és a vajjal elkeverve hozzáadjuk. A keménnyé vert tojásfehérjét óvatosan hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk