(kb. 150 db)
1 kg liszt
3 kk szódabikarbóna
1 ek mézes sütemény fűszerkeverék
30 dkg porcukor
30 dkg Rama
2,5 dl méz
3 tojás
nyújtáshoz: liszt
A lisztet a szódabikarbónával, a mézes sütemény fűszerkeverékkel és a porcukorral összeforgatjuk.
Margarinnal elmorzsoljuk, majd a mézzel és a tojásokkal összedolgozzuk. Ezután a meglisztezett gyúrólapra borítjuk. 2-3 cipóra osztjuk. Mindegyiket 3 mm vékonyságúra nyújtjuk.. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben közepes hővel 8-10 perc alatt megsütjük.
Az élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást a sót, a csipetnyi sütőport és j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd szét. A sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, a mascarponéval és 2 ek rummal elektromos habverő segítségével keverd habosra, majd keverd bele a reszelt citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várj 10-15 percig, amíg felfut, tehát jól megemelkedik. 2. A lisztet szitáld egy tálba, add hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztő futtatni.Összedolgozni a többi anyaggal. 20 percig pihen.Szaggatni,tölteni. 180 fokon 15-20perc sütni. tetejét porcukrozni. Tölthető:lekvár,mák,dió stb.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű