(kb. 150 db)
1 kg liszt
3 kk szódabikarbóna
1 ek mézes sütemény fűszerkeverék
30 dkg porcukor
30 dkg Rama
2,5 dl méz
3 tojás
nyújtáshoz: liszt
A lisztet a szódabikarbónával, a mézes sütemény fűszerkeverékkel és a porcukorral összeforgatjuk.
Margarinnal elmorzsoljuk, majd a mézzel és a tojásokkal összedolgozzuk. Ezután a meglisztezett gyúrólapra borítjuk. 2-3 cipóra osztjuk. Mindegyiket 3 mm vékonyságúra nyújtjuk.. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben közepes hővel 8-10 perc alatt megsütjük.
Mérjük ki a lisztet, majd az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Adjuk hozzá a fűszereket és a datolyakrémet, majd öntsük hozzá fokozatosan a tejet. Jó sűrű, nokedli tészta áll...
Elkészítési idő:A lisztet összekeverjük a sütőporral, csipet sóval és a kakaóporral, majd félretesszük. A 100 gramm étcsokoládét vízgőz felett félig(!) megolvasztjuk, majd a gőzről levé...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját a cukorral, margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumot, a lisztes sütőport, majd a tojások felvert habját. Óvatosan összekeverjük, hozzáöntjük a torta...
Elkészítési idő: