4 főre
• 20 dkg babapiskóta
• 1 cs pudingpor
• 1/2 l tej
Díszítéshez:
• tejszín
• 3 ek cukor
• 1 ek vaj
1. A pudingot elkészítjük a tejjel.
2. A babapiskótákat félbetörjük és belerakjuk 4 kehelybe/ tálkába. A tetejére öntjük a pudingot.
3. A cukrot és a vajat egy lábosban felhevítjük. Ha karamellizálódott, evőkanál segítségével 8 szívecskét formálunk belőle alufólián és 8 pöttyöt.
4. Amíg kihűl, tejszínnel díszítjük a babapiskótás pudingot.
5. Ha megszilárdultak a szívecskék, óvatosan leszedjük az alufóliáról és beleszúrjuk a sütibe, ezek lesznek a pillangó szárnyai a pöttyök segítségével pedig szemeket készítünk.
Bármilyen ízű pudinggal finom.
A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és a joghurttal, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az aromát. A masszát a habhoz kavar...
Elkészítési idő:Elkészítés A tésztát meggyúrjuk, lapnak kinyújtjuk és kisütjük. Erre egyenletesen rákenjük az almatölteléket. 7 tojásfehérjét 30 dkg cukorral gőzön kemény habbá verünk, és a r...
Elkészítési idő:A tejszínt felforraljuk, beletesszük az étcsokit, aztán a tojásokat lazán felverjük, (nem kell felhabosítani), végül a lisztkeverékkel is elkeverjük. Kivajazott , kakaóporral meghi...
Elkészítési idő: