1 db tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliáscukor
25 dkg túró
1 / 2 csésze olaj
1 / 2 kg liszt
1 csomag sütőpor
só
töltelék
15-20 dkg darált dió
5 dkg vaj
6 dkg cukor
1 db tojásfehérje
10 dkg mazsola
4 ek. tej
1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el, összekeverjük az összes hozzávalót, kigyúrjuk és 30-40 percig pihentetjük.
Addig megcsináljuk a diós tölteléket. A tejet a cukorral 5 percig főzzük, belerakjuk a diót és a mézet s tovább főzzük pár percig. A mákos tölteléket is így csináljuk meg.
A tésztát kinyújtjuk, felét megszórjuk a mákos töltelékkel másik felét pedig a dióssal s szorosan feltekerjük .
A tekercseket 5-6 cm darabokra felvágjuk , megcsavarjuk. A tetejét megkenjük tojással. Megsütjük 180-190 fokon aranyszínűre.
Mákos töltelék
125 ml tej vagy víz
125 g cukor
150 gramm mák
2 evőkanál méz
egy kis citromhéj
Forrás: Judit
[Pin It]
Hozzászólások, vélemények, gondolatok
A tojásokat egy tálba ütöm, hozzáadom a vaníliás cukrot, a joghurtokat, a citromhéjat és a rumot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Olajat melegítek, majd evőkanállal beleszaggat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát megpucolom, lereszelem, megszórom cukorral, fahéjjal, majd megpárolom. Hagyom teljesen kihűlni. A margarint a sütőporos liszttel elmorzsolom utána összegyúrom a többi ho...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesAz egészen szikkadt zsömléből másfelet annyi tejbe áztatunk, amennyit felszív, a másik felét morzsára daráljuk (zsemlemorzsát is használhatunk). Az áztatott zsömlét kicsavarjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát, citromhéjat, narancs héjat apróra összevágni és rumba áztatni. A mogyorót vagy diót kicsit megpörkölni és apróra összevágni. A marcipánt is apró kockákra vágni. /Porcu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű