Hozzávalók kb. 24 szelethez
Tésztához:
40 dkg liszt
4 tojássárgája
15 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
1 kis pohár tejföl (175 g)
vaj, lisz a tepsihez
Krém:
50 dkg sovány tehéntúró
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 citrom leve (naranccsal is finom)
1 ek. búzadara FONTOS!
Szóráshoz porcukor.
Előkészítés:
A lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük a tésztát és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
Elkészítés:
A fehérjéket fele cukorral kemény habbá verjük és félretesszük.
A túrót a maradék cukorral és a citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
Az egyik tésztát kinyújtjuk és a lisztezett tepsibe terítjük és MEGSZÓRJUK A BÚZADARÁVAL (Fontos, hogy ne ázzon el a tészta!), majd rásimítjuk a túrótölteléket. A tetejére rányújtjuk a másik tésztát és villával megszurkáljuk.
A sütőben addig sütjük míg a teteje, középen is szépen megpirul. kb. 30 perc
Várjuk meg míg teljesen kihül és csak utána szeleteljük. Gazdagon szórjuk porcukorral!
A krémet összekeverjük a cukorral, majd a tejjel és felverjük a csomagolson leírtak szerint. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot. Egy formába teszünk egy réteg kekszet majd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Egy tálba beleöntjük a lisztet, margarint, vaníliás cukrot és a tojásokat. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és a cukorral, majd a lisztes keverékhez adjuk. Jól összedol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához habosra keverünk 4 tojássárgáját , 1 egész tojást , porcukrot és a vizet. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, az olajt, és a sütőport, majd megsütjük. A krémhez: H...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot robotgéppel keverd addig, amíg habos nem lesz. Egyenként add hozzá a tojásokat. Alacsonyabb fokozaton keverd hozzá a sütőporral vegyített li...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű