12 dk vaj
3 dk sertészsír
15 dk víz
15 dk sima liszt
kicsit visszahűteni és utána egyenként a tojásokat
Bergmann Cukrászda receptje
Elkészítés A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára. A tésztát lisztezett deszkán egyenletes vastagságúra kinyújtjuk és kibéleljük vele a tortaformá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint és a kristálycukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a sót, a reszelt citromhéjat, a szódabikarbónát meg a lisztet és simár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjékből a fele cukorral kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukor másik felével és 3 ek vízzel krémesre keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat először a liszt nélkül jól kikavarjuk, majd összekeverjük a szódaporral elkevert liszttel. Kicsi vagy közepes méretű tepsit kilisztezünk, és a masszát beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz