8 szem magozott datolya
1 és fél bögre őrölt mandula
Fél bögre darált dió
1 evőkanál narancslé
Fél evőkanál kókuszolaj
6 szál rebarbara
16 szem közepes méretű földieper
kókuszzsír a formák kikenéséhez
A tésztaalap elkészítése: aprítógép segítségével dolgozzuk jó alaposan össze az őrölt mandulát, a diót és a datolyát. Néhány perc elteltével a keveréknek morzsás tésztaállagúnak kell lennie. A muffinformákat kenjük meg kókuszzsírral, és simítsuk bele a "tésztát".
A töltelék elkészítése: vágjuk fel a rebarbarát 5 centis darabokra, majd tegyük az aprítógépbe. Adjuk hozzá a narancslevet, a kókuszolajat, és ízlés szerint 1-3 evőkanál nyírfacukrot. Ezt az egészet csak néhány rövid, gyors nyomás erejéig turmixoljuk össze. Ne pépesítsük túl, csak keveredjen össze apróra. Ha kész, adjuk hozzá a felszeletelt epret, majd mindezt kézzel keverjük össze. Végül töltsük bele a masszát a muffinformákba.
190 fokon kb. 35 perc alatt sül készre.
Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKemény tésztát gyúrunk a hozzávalókból és nagyon vékonyra nyújtjuk. Csíkokat vágunk belőle, laza hurkot kötünk rá és bő forró olajban gyorsan megsütjük. Még forrón leporcukrozzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőtepsit (25 x 37-es) sütőpapírral kibéleljük. A 30 dkg cukrot a 4 tojássárgával, a vízzel jó habosra felverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a tojások felvert habját....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben, amibe teszünk 1 kávéskanál cukrot. A többi hozzávalót (a tej kivételével) egy nagy tálba tesszük, és ha az élesztő felfutott, azt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz