8 szem magozott datolya
1 és fél bögre őrölt mandula
Fél bögre darált dió
1 evőkanál narancslé
Fél evőkanál kókuszolaj
6 szál rebarbara
16 szem közepes méretű földieper
kókuszzsír a formák kikenéséhez
A tésztaalap elkészítése: aprítógép segítségével dolgozzuk jó alaposan össze az őrölt mandulát, a diót és a datolyát. Néhány perc elteltével a keveréknek morzsás tésztaállagúnak kell lennie. A muffinformákat kenjük meg kókuszzsírral, és simítsuk bele a "tésztát".
A töltelék elkészítése: vágjuk fel a rebarbarát 5 centis darabokra, majd tegyük az aprítógépbe. Adjuk hozzá a narancslevet, a kókuszolajat, és ízlés szerint 1-3 evőkanál nyírfacukrot. Ezt az egészet csak néhány rövid, gyors nyomás erejéig turmixoljuk össze. Ne pépesítsük túl, csak keveredjen össze apróra. Ha kész, adjuk hozzá a felszeletelt epret, majd mindezt kézzel keverjük össze. Végül töltsük bele a masszát a muffinformákba.
190 fokon kb. 35 perc alatt sül készre.
tej cukor élesztő kicsit meglangyosítom.. a dagasztóba kezdem mérni alulra a só rá a liszt, aztán a többi hozzávalókat.. alaposan kidagasztottam, elsőre 45 percet kelt, megkentem t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Ezeket összekeverve, nokedli szerű tésztát kapunk! 2. Muffin papírsütőbe adagoljuk a tésztát, 200 C-on megsütjük. 3. Utána, ék alakban kivágjuk a kalapját, félretesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével, és a masszát jól összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét felvertem, a sárgáját habosítottam a cukorral, majd mikor már kifehéredett, hozzáadagoltam a sütőporral kikevert lisztet, és alaposan öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű