ez az eredeti anyós féle:
1 pohár kefír
2 pohár cukor
3 pohár liszt
3/4 pohár olaj
3 tojás
1 cs sütőpor
1 cs vanilincukor
1,5 dl tej
nekem ez túl édes, és kevés benne a lassan bomló szénhidrát, ezért így szoktam csinálni:
1 pohár kefír
1/2 pohár cukor
1/2 pohár barna nádcukor
2 pohár simaliszt búzacsírával
1 pohár graham liszt
3 tojás
1 cs sütőpor
1 cs vanilincukor
1,5 deci tej
Mindent egy tálba beszünk és összekeverjük. Én a tejet szoktam a végére hagyni, hogy a sűrűséget lehessen szabályozni. Kefírnek a 330 g-os pohárral számolok, ebből egy nagy tepsi lesz (ami majdnem sütő méretű). A zagyvalék halmazállapota kb sűrű de folyik. Nem kell sokat keverni, csak amíg egyenletes lesz. Beleöntöm a tepsibe, a tetejére gyümölcsöt szórok. Az eredeti recept szerint meggyet és durvára vágott diót, de a mostani őrölt fahéjjal és szilvával készült.
180 fokon előmelegített sütőben kb 50 perc alatt sül át a közepe is.
A cukrot és a vajat jól kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a sütőport,a lisztet,a felaprított csokit és a meggyet. Formába töltjük, és 180 fokon megsüt...
Elkészítési idő: 1 óraSütőt előmelegítjük 180°C-ra, kapcsos torta formát(16cm-es) kivajazzuk, lisztezzük, félre tesszük. Vajat a cukorral, vaníliával, csipet sóval habosítjuk, majd a tojásokat egyen...
Elkészítési idő:A tejet csipet sóval felteszem forrni. Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát, és a kókuszreszeléket, és folyam...
Elkészítési idő: