(38 x 24 cm-es tepsihez)
♥ TÉSZTA:
9 tojás,
16 dkg liszt,
2 dkg kakaó,
18 dkg cukor,
4,5 dkg margarin,
1 csomag sütőpor
♥ KRÉM:
4 dl tej,
2 tojás sárgája,
4 dkg cukor,
10 dkg kókuszreszelék
A krémhez a tojások sárgáját elkevertem 2 dl tejjel. A többi tejet a cukorral felmelegítettem, majd hozzáöntöttem a sárgájás tejet és lassú tűzön tovább főztem. Folyamatosan kevergetve, nagyjából forrpontig. Nem lesz túl sűrű, csak éppenhogy krémes jellegű. Még így melegen beleszórtam a kókuszreszeléket és kihűtöttem.
A piskótát a szokásos módon elkészítettem. A tepsibe simítottam, majd a már kihűlt kókuszos krémből apró halmokat kanalaztam a tetejére. Mehetett a sütőbe, és nagyjából 35 perc alatt készre is sült.
az élesztőt a tejben felfutattjuk .a hozzávalókat összegyúrjuk -,jól összedolgozzuk --meleg helyen duplájára kelesztjük -tégla alakúra kinyújtjuk és megszorjuk az apróra vagdalt...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: NehézA porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, hozzáadunk egy teáskanál citrom levét is, majd vízgőz felett melegíteni kezdjük, állandó kevergetés mellett. Kb. 60 fokra melegítj...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a kelesztő táljába mérjük a többi h...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű