(38 x 24 cm-es tepsihez)
♥ TÉSZTA:
9 tojás,
16 dkg liszt,
2 dkg kakaó,
18 dkg cukor,
4,5 dkg margarin,
1 csomag sütőpor
♥ KRÉM:
4 dl tej,
2 tojás sárgája,
4 dkg cukor,
10 dkg kókuszreszelék
A krémhez a tojások sárgáját elkevertem 2 dl tejjel. A többi tejet a cukorral felmelegítettem, majd hozzáöntöttem a sárgájás tejet és lassú tűzön tovább főztem. Folyamatosan kevergetve, nagyjából forrpontig. Nem lesz túl sűrű, csak éppenhogy krémes jellegű. Még így melegen beleszórtam a kókuszreszeléket és kihűtöttem.
A piskótát a szokásos módon elkészítettem. A tepsibe simítottam, majd a már kihűlt kókuszos krémből apró halmokat kanalaztam a tetejére. Mehetett a sütőbe, és nagyjából 35 perc alatt készre is sült.
Osszegyúrni, dio nagysagu gombocokra osztani és a formaba rakni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát szokásos módon megsütjük. Ha kihűlt kb. 2x2cm-es kockákra vágjuk. A csoki öntetet a zacskón található útmutatás szerint elkészítjük, majd ha kihűlt teszünk bele 2 ek ru...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet lecsepegtetjük. A sütemény hozzávalóit alaposan összekeverjük. Egy kisebb sütőpapírral bélelt tepsibe (20 x 30 cm) öntjük a tésztát, és bőven megszórjuk a kimagozott,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a vajat és az élesztős tejet. Alaposan összedagasztjuk, majd let...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű