(38 x 24 cm-es tepsihez)
♥ TÉSZTA:
9 tojás,
16 dkg liszt,
2 dkg kakaó,
18 dkg cukor,
4,5 dkg margarin,
1 csomag sütőpor
♥ KRÉM:
4 dl tej,
2 tojás sárgája,
4 dkg cukor,
10 dkg kókuszreszelék
A krémhez a tojások sárgáját elkevertem 2 dl tejjel. A többi tejet a cukorral felmelegítettem, majd hozzáöntöttem a sárgájás tejet és lassú tűzön tovább főztem. Folyamatosan kevergetve, nagyjából forrpontig. Nem lesz túl sűrű, csak éppenhogy krémes jellegű. Még így melegen beleszórtam a kókuszreszeléket és kihűtöttem.
A piskótát a szokásos módon elkészítettem. A tepsibe simítottam, majd a már kihűlt kókuszos krémből apró halmokat kanalaztam a tetejére. Mehetett a sütőbe, és nagyjából 35 perc alatt készre is sült.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, közben a csokoládét és a vajat megmelegítjük. Ha kész a fehérjénk, folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk a sárgáját, a vajas csoki...
Elkészítési idő:A habosra kevert alapanyagokat hozzaadom a tobbihez, amit egy masik Talban mar elore osszekerek. Elomelegitett sutoben megsutom.
Elkészítési idő: 45-60 percA joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...
Elkészítési idő: