Tészta:
4 tojás
17 dkg cukor
2 ek víz
16 dkg liszt
1 csomag sütőpor
5 dkg vágott dió
Krém:
3 dl tej
4 ek liszt
1 tojás
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
Tészta:
A tojássárgáját a cukorral és a vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a vágott diót és végül a 4 tojásfehérje habját.
Krém:
A tejet, a lisztet, a tojást felfőzzük és összevegyítjük a margarinnal, porcukorral és vaníliás cukorral.
A tésztára rákenjük a krémet és reszelt csokival meghintjük.
Elkészítés: (Tepsi mérete: 20x36cm) A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a tészta többi hozzá valóit is hozzá adjuk, és jól összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit fél centis darabkákra vágjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük. A hozzávalókat összekeverjük, és teáskanálnyi halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A halmok...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA felvert grillázslapokkal kezdem. A diógrillázshoz a 30 g cukrot karamellizálom, majd belekeverem a durvára aprított 17 grammnyi diót. A karamellizált diót sütőpapírra öntöm ki, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű170 fokon sütjük.
Elkészítési idő: 35-40 perc Nehézség: Könnyű