menu

Családireceptkönyv.hu

Csoki Szivar


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 6-7 darabhoz:
Ganache:
- 110 g étcsokoládé (70% kakaótartalommal)
- 80 g habtejszín
- 1 tk. Lapsang Souchong tea (Demmers Teahouse-ból)
- 20 g akácméz
- 20 g puha vaj
- 5 g whiskey
Bevonás:
- 60 g étcsokoládé
- 2-3 ek. kakaópor

Elkészítés:


Először a ganache-t készítem el. A habtejszínt a mézzel felforralom, majd a Lapsang Souchong teából egy teáskanálnyit a forró tejszínhez keverek, és lefedve állni hagyom 7-8 percig (nem szabad túl sokáig áztatni!). Ekkor a tejszínt leszűröm. Az étcsokoládét megolvasztom, majd 3-4 részletben hozzákeverem a langyos tejszínt, így szép, fényes, egynemű masszát kapok. Végül hozzákeverem a whiskey-t és a puha vajat is. A ganache-t szobahőmérsékleten hagyom állni, míg formázható állagúra nem hűl. Ekkor 2 cm átmérőjű sima csöves habzsákba töltöm (vagy cső nélkül egyszerűen ekkora lyukat vágok egy eldobható habzsákon vagy nejlonzsákon), és egyenletesen haladva hurkákat nyomok a masszából egy sütőpapírral bélelt tálcára. A formázott ganache-t lazán letakarom, és hagyom teljesen megszilárdulni hűvös helyen egy éjszaka alatt vagy pár óra alatt a hűtőben.Másnap szivar-méretűre (kb. 12-15 cm) vágom a formázott ganache-t. A ganache-rudakat kicsit áthengergethetjük kézzel, de óvatosan bánjunk velük, nehogy eltörjenek. Jöhet a bevonás. Egy tányérra átszitált kakaóport készítek elő. Az étcsokoládét megolvasztom és temperálom. Egy kb. 20x20 cm-es alufólia-darabon szétkenek kb. két kanálnyi temperált csokit, ebben gyorsan megforgatok egy ganache-rudat, majd meghempergetem kakaóporban, végül sütőpapírra teszem. Hasonlóan vonom be a többit is. Kb. egy órán keresztül hagyom megszilárdulni a csokiburkot szobahőmérsékleten. (Chantal a receptjében nem vonja be csokoládéval a ganache-t, csak kakaóporba hempergeti: ebben az esetben a ganache csak egy-két napig tartható el, sokkal gyorsabban ki fog száradni, ezt figyelembe kell venni, ha a temperált csokiburkot elhagyjuk.)
Ha a csokoládéburok teljesen megszilárdult, a szivarokat egyenként egyedi papírcímkével díszítem, majd a szivaros dobozba sorakoztatom.

Csoki Szivar

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Amerikai fánk, sütőben --Garffyka
Amerikai fánk, sütőben --Garffyka

A tészta hozzávalóit kenyérsütő gép formájába rakom, alólra a tojássárgák, tej (éppencsak langyos, de legalábbis nem hűtőhideg) és rum, rámérem a lisztet, belereszelem a megmosott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zebra csikos torta
Zebra csikos torta

Egy tálba beleöntjük az olajat, cukrot, tejet, vanília aromát, és beleütjük a 4 tojást. Kézi habverő segítségével jól elkeverjük. Híg masszát kapunk. A vaníliás részhez kimérjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Omlós tészta
Omlós tészta

Az élesztőt a langyos tejjel,pici cukorral fel futtatjuk ,pici cukorral.Dagasztó gépbe rakjuk a többi hozzávalókat az élesztővel könnyű tésztát dagasztunk .Hagyjuk kelni,majd ketté...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Süti - Kávékrémes kókuszszelet
Süti - Kávékrémes kókuszszelet

A tojásfehérjéket felverjük, óvatosan összekeverjük a kókuszreszelékkel, a liszttel és a porcukorral. Kivajazott tepsibe egyenletesen elkenve 180°C-on előmelegített sütőben kb. 5...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk