• 16 dkg kókuszliszt
• 16 dkg xilit
• 6 tojás
• 16-20 dkg víz
• 1 csipet só
• 1/2 csomag sütőpor
• 1 citrom héja lereszelve
• 1/2 vaníliarúd kikapart belseje (elhagyható)
• ¼ tk. fahéj
• almadarabok (elhagyható)
1. A lisztet keverjük össze a sütőporral.
2. A tojásokat válasszuk szét.
3. A sárgájához adjuk hozzá a citromhéjat, a vaníliát, a fahéjat és a vizet, majd keverjük jól össze.
4. A fehérjét a csipet sóval, a xilitet fokozatosan hozzászórva verjük kemény habbá.
5. A kikevert tojássárgáját keverjük össze a liszttel, majd az egészbe óvatosan forgassuk bele a fehérjehabot és az almadarabokat.
6. Addig süssük a tésztát egy nagy kivajazott serpenyőben vagy sütőben (tepsiben), amíg a teteje el nem kezd szilárdulni, ekkor egy nagy kanállal 5-6 részben fordítsuk át a másik oldalára.
7. Süssük így tovább, közben még kisebb darabokra darabolhatjuk.
8. Cukormentes lekvárral tálaljuk.
A tojások sárgáját elkevertem a kristálycukorral (ekkora mennyiségű cukorral csak morzsalékosra tudjuk keverni, nem a szokásos habosra-krémesre). Hozzáadtam a zsírt, és együtt gép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd egy tálba a presszó kávét, és ízesítsd meg enyhén rumosra, és enyhén édesre a porcukorral, majd jó alaposan keverd össze. Most a babapiskóták közül a szülségesmennyiséget egy...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesElőször a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA forgatáshoz szánt kókuszreszelék kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk és diónyi gombócokat formázunk belőlük. Egy pillanatra mindegyik golyót vízbe mártjuk és a kókuszreszelék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű