• 16 dkg kókuszliszt
• 16 dkg xilit
• 6 tojás
• 16-20 dkg víz
• 1 csipet só
• 1/2 csomag sütőpor
• 1 citrom héja lereszelve
• 1/2 vaníliarúd kikapart belseje (elhagyható)
• ¼ tk. fahéj
• almadarabok (elhagyható)
1. A lisztet keverjük össze a sütőporral.
2. A tojásokat válasszuk szét.
3. A sárgájához adjuk hozzá a citromhéjat, a vaníliát, a fahéjat és a vizet, majd keverjük jól össze.
4. A fehérjét a csipet sóval, a xilitet fokozatosan hozzászórva verjük kemény habbá.
5. A kikevert tojássárgáját keverjük össze a liszttel, majd az egészbe óvatosan forgassuk bele a fehérjehabot és az almadarabokat.
6. Addig süssük a tésztát egy nagy kivajazott serpenyőben vagy sütőben (tepsiben), amíg a teteje el nem kezd szilárdulni, ekkor egy nagy kanállal 5-6 részben fordítsuk át a másik oldalára.
7. Süssük így tovább, közben még kisebb darabokra darabolhatjuk.
8. Cukormentes lekvárral tálaljuk.
A tésztához a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és az aromával habosra keverjük (kb 10 perc folyamatos keverés). A lisztet a sütőporral elkeverjük és a pudingporral együtt...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA banánokat villa segítségével nyomkodd szét. A vajat a cukorral keverd habosra, tedd bele a pépes banánt és a tojásokat is. Szitáld bele a sütőporral és a csokireszelékkel vegyíte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, mellyel szintén jól elkeverjük. Majd a lisztet is hozzáadva, tésztává gyúrjuk. Ha nagyon ragacsos, zsíros a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű