500 gr liszt
100 gr cukor
1 csipet só
1 zacskó élesztő
5 ek olvasztott vaj
1 tojás + 1 a kenéshez
1 és egy 1/4 csésze langyos tej
A hozzávalókat tálba teszed és géppel /én azzal szoktam / vagy kézzel jól eldolgozod. Puha, lágy, ragacsos tészta lesz. Mikor kész az 1/3 részéhez 3 evőkanál kakaó port és 2 ek vizet beledagasztunk. Kb 2-3 órát kelesztjük a fehér és a barna tésztát is. Kb a duplájára kelnek a tészták. Aztán kinyújtjuk mindkettőt és egymásra tesszük feltekerjük.
Én egyenes őzgerinc formába sütöm, de tepsibe is lehet csak akkor nem lesz ilyen magas és kicsit szélesebb. A tepsibe letakarjuk konyharuhával és még egy órát kelesztjük. Utána megkenjük egy felvert tojással. Mehet a sütőbe kb 35-40 percre. Ha a teteje nagyon barnulna tegyél rá fóliát.
A citromokat alaposan mossuk meg. Reszeljük le a héjukat és az egyiknek facsarjuk ki a levét. A kimért zselatint áztassuk 0,5 dl hideg vízbe és várjunk amíg megduzzad. Keverjük hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra (nem légkeverés!). Kivajazzuk-lisztezzük a tepsit. A tojássárgákat szétválasztjuk a fehérjétől. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. Belek...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lisztet és 25 dkg cukrot összekeverjük a sütőporral. Kivajazott tepsibe a felét egyenletesen beleszórjuk. A túrót, a vaníliás cukrot, az 5 dkg cukrot, a mazsolát, 1 tojást, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű