menu

Családireceptkönyv.hu

Csodálatos gesztenyés torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 cs. gesztenyemassza,
15 dkg darált keksz,
0,5 dl tej,
pici rum,
babapiskóta,
2-3 dl Hulala tejszín

Krém

2 vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
20 dkg cukor,
25 dkg margarin.

Elkészítés:


Elkészítés


A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük. A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával. Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín. Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára – de lehet egy éjszakára is – hűtőbe tesszük.

Csodálatos gesztenyés torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Habtekercs
Habtekercs

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fekete-fehér teasütemény
Fekete-fehér teasütemény

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A hozzávalókat a kakaó kivételével egy tálba mérjük, összegyúrjuk (ha nagyon ragadna, hűtőbe tesszük.) A tésztát két részre osztjuk, az egyik feléb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Somlói galuska
Somlói galuska

9 db tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 6 dkg dió, 1,5 dkg kakaó,. A tojásfehérjéből habot verünk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, cukrot és a lisztet, plusz egy csomag sü...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Grillázs krém (paleo)
Grillázs krém (paleo)

A diót egy hagyományos méretű gáztepsibe szórjuk, egy rétegben elterítjük és 190 Celsius – fokra előmelegített sütőben 20 percig pirítjuk. Akkor jó, ha már kezd egy kicsit odakapni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk