A TÉSZTÁHOZ:
- 1 1/2 bögre darált mandula, vagy mandula liszt
- 1/4 bögre cukor nélküli kakaó por
- 1/4 bögre olvasztott kókusz zsír
- 1 evőkanál természetes édesítő (xilit, stivia)
- 10 szem ledarált datolya
- csipet só
A KRÉMHEZ:
- 1/2 bögre zsíros kókusztejszín
- 1/2 bögre mascarpone
- 200 g keserű csokoládé felolvasztva (60-75%)
- 1/4 bögre turmixolt málna
- 150 g fagyasztott vagy friss málna szem
- Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, és nyomkodd bele egy piteformába.
- Tedd fóliával letakarva hűtőbe addig, míg elkészül a krém.
- Olvaszd fel gőz felett a csokoládét, és kever össze a málnaszemeken kívül a többi hozzávalóval.
- Töltsd a tészta tetejére, majd díszítsd ki egész málnaszemekkel.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A kekszet morzsává törjük, összekeverjük a vajjal és a cukorral, majd egy 22 vagy 24 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk. A formát alufóliáv...
Elkészítési idő:Almás pite 50 dkg finomliszt 1 tojás 10 dkg porcukor 15 dkg margarin 8 dkg zsír 1 dl tej 2 dkg élesztő 1/2 teáskanál szódabikarbóna 1-2 evőkanál tejföl töltelék: 1-1...
Elkészítési idő:A lisztet alaposan elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, az olajat, a tojásokat és a tejfölt. Egy citrom reszelt héjával és kifacsart levével ízesítjük. Mielőtt a...
Elkészítési idő: 1 óra