A TÉSZTÁHOZ:
- 1 1/2 bögre darált mandula, vagy mandula liszt
- 1/4 bögre cukor nélküli kakaó por
- 1/4 bögre olvasztott kókusz zsír
- 1 evőkanál természetes édesítő (xilit, stivia)
- 10 szem ledarált datolya
- csipet só
A KRÉMHEZ:
- 1/2 bögre zsíros kókusztejszín
- 1/2 bögre mascarpone
- 200 g keserű csokoládé felolvasztva (60-75%)
- 1/4 bögre turmixolt málna
- 150 g fagyasztott vagy friss málna szem
- Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, és nyomkodd bele egy piteformába.
- Tedd fóliával letakarva hűtőbe addig, míg elkészül a krém.
- Olvaszd fel gőz felett a csokoládét, és kever össze a málnaszemeken kívül a többi hozzávalóval.
- Töltsd a tészta tetejére, majd díszítsd ki egész málnaszemekkel.
1. Tegyük a cukrot, a csokit, a vajat egy hőálló edénybe. 2. Az edényt tegyük forrásban levő víz fölé, s kavargassuk a tartalmát, amíg egynemű nem lesz. 3. Vegyük le a tűzr...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz160C / 15 perc
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűKedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző kérte a tartalom eltávolítását. A recept link...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább verjük,...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű