4 tojás
20g liszt
800 ml tej (1,5%)
100 g narancs
80g Canderel ( az édesítéshez)
Forrald fel a tejet a narancshéjjal és Canderellel ízesítve.
Válaszd ketté a tojás fehérjét és sárgáját egymástól.
Miután a fehérjét kemény habbá verted, egy evőkanállal szaggasd bele az ízesített tejbe majd tedd félre egy szitára ha megfőttek a galuskák.
A tojások sárgáját keverd simára a liszttel és állandó kevergetés mellett főzd sűrűre a tejben.
A meghámozott narancsot karikázd vagy kockázd fel és szedd rá a már kihűlt öntetet és fedd be a tojáshabokkal.
Díszítésként reszelt narancshéjat, fahéjat ajánlok, de tovább fokozhatod az élvezeteket néhány gombóc cukormenetes citromos fagylalttal is.
Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk, majd felszeleteljük. Fél citrom kifacsart levével meglocsoljuk a szeleteket, majd annyi vízben föltesszük főni, amennyi ellepi őket. 3 evőkanál...
Elkészítési idő: 30-40 perc Nehézség: KönnyűA narancsot hámozzuk meg és vágjunk belőle vékony szeleteket. Egy 22 cm átmérőjű lekapcsolható oldalú tortaformát béleljünk ki fóliával, az aljára és az oldalához tegyünk pár szele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKókuszos tészta A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket robotgéppel 4-es fokozaton habbá verjük, és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habot keverünk, egészen addig, míg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmenete A tojást a cukorral habosra verjük és fokozatosan beledolgozzuk a kakaóporral elkevert tejet, a sütőporral elkevert sütőport és a felolvasztott vagy puha vajat. A tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű