4 tojás
20g liszt
800 ml tej (1,5%)
100 g narancs
80g Canderel ( az édesítéshez)
Forrald fel a tejet a narancshéjjal és Canderellel ízesítve.
Válaszd ketté a tojás fehérjét és sárgáját egymástól.
Miután a fehérjét kemény habbá verted, egy evőkanállal szaggasd bele az ízesített tejbe majd tedd félre egy szitára ha megfőttek a galuskák.
A tojások sárgáját keverd simára a liszttel és állandó kevergetés mellett főzd sűrűre a tejben.
A meghámozott narancsot karikázd vagy kockázd fel és szedd rá a már kihűlt öntetet és fedd be a tojáshabokkal.
Díszítésként reszelt narancshéjat, fahéjat ajánlok, de tovább fokozhatod az élvezeteket néhány gombóc cukormenetes citromos fagylalttal is.
Egy mély tálba beleszórjuk a kétféle lisztet, majd összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést (fészket) készítünk. A mélyedésbe beleöntjük a 0,5 dl langyos tejet, szórunk a tejbe eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd a mandulát egy zacskóba és vágódeszkán húsklopfolóval törd apróra, de még darabosra. Bármilyen más eszközt is használhatsz az aprításra. Főzz egy friss, forró kávét és amenny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is. Az élesztőt a hideg tejben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: Közepes1.A cukrot tegyük egy tortaformába, és kis lángon, folyamatos kavargatás mellett karamellizáljuk. 2.A tojások sárgáját keverjük el a tejjel, adjuk hozzá a vaníliát, és egy doboz s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű