Piskótalap
·
tojás
7 db
·
cukor
7 evőkanál
·
víz
7 evőkanál
·
liszt
14 evőkanál
Töltelék hozzávalói
·
piskótalap
1 db
·
lekvár (sárgabarack)
15 dkg
·
tejszín
8 dl
·
porcukor
14 dkg
·
eper
30 púpos evőkanál
·
kakaópor
6 dkg
·
citrom leve
1 db
·
zselé (olvasztott)
2 dl
Sütünk egy piskótalapot 7 tojásból. Kivágunk belőle egy 18 és egy 23 cm-es kerek lapot. A többit feltekerjük 15 dkg sárgabaracklekvárral, és felszeleteljük 6-8 mm vastagságú szeletekre. Kibélelünk egy műanyag tálat folpackkal, majd a piskótatekercsekkel kirakjuk. Eperkrém: 3,5 dl habbá vert tejszínhez hozzákeverünk 8 dkg porcukrot, 20 dkg epervelőt, 1 citrom levét, 10 dkg kockára vágott epret, és 1 dl olvasztott zselét. Csokikrém: 4,5 dl habbá vert tejszínhez hozzákeverünk 6 dkg kakaóport, 6 dkg porcukrot, és 1 dl olvasztott zselét. Charlotte torta töltése: a piskótatekercsekkel kirakott műanyagtálba beleöntjük az eperkrémet, majd rátesszük a 18 cm-es piskótát. Rátöltjük a csokis krémet, és lezárjuk a 23 cm-es piskótalappal. 2 órára hűtőbe tesszük és utána átfordítjuk egy lapos tányérra. Jó étvágyat kívánok. Nagyon mutatós, finom édesség.
30 dkg margarint (vajat) 40 dkg mézet Összemelegítek, de arra ügyelek, hogy ne legyen forró 50 dkg porcukrot 6 nagy tojást 1 csomag mézeskalács fűszerkeveréket (vagy többet, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízgőz felett összeolvasztjuk az apróra tört csokikat és a vajat. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojásokat és a száraz anyagokat. Zsírozott, lisztezett 20x30 cm-es tep...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA rizst teflonnal bevont edényben, annyi hideg vízzel, amennyi ellepi, felteszem főni. Kevés sót adok hozzá, és félig puhára főzöm. Ha a vizet beitta, felengedem a tejjel, cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű