1 kg.liszt,
26 dkg.porcukor,
1.csipet só,
3 dl .méz,
2 db. tojás,
10 dkg margarin,
3 kávéskanál. szódabikarbóna,
2 cs. Mézeskalács fűszerkeverék: (28 gramm)
A megolvasztott mézet és margarint elkeverjük a porcukorral, a tojással és a fűszerkeverékkel .A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd apránként adagoljuk a mézes keverékhez. Az elkészített tésztát állni hagyjuk, majd a kívánt vastagságúra, 4mm nyújtjuk és formákra szaggatjuk. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és a süteményt süssük aranybarnára.
Jó étvágyat kívánok
Ebből az adagból sok lesz aki úgy gondolja felezze meg.
A tejet langyosítsuk meg (mikroban 20 másodperc), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk állni, amíg felfut. A vajat olvasszuk meg egy picit (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízben felfőzöm a kristálycukrot. Lehűtöm és összedolgozom a többi hozzávalóval. Kókusszal megszórom a nyújtó lapot és ezen kinyújtom 0,5 cm vékonyra a tésztát, rákenem a kré...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA darált kekszet 10 dkg margarinnal, 10 dkg porcukorral, 1,5 dl tejjel és a gesztenyemasszával összegyúrjuk. A tepsi aljára 1 marék kekszet szórunk, és a kinyújtott tésztánkat bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes