1 csipet só
3 dl tej
3 dkg vaj
2 db tojás
20 dkg liszt
2 ek. olaj
2 dl szénsavas ásványvíz
A vajjal, a liszttel és a forró tejjel fehér mártást készítünk, majd még forrón ízesítjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, valamint a vanília aromával. Ha kihűlt apró kockákra vágott csokit adunk hozzá.
A palacsintatésztát összekeverjük,majd kisütjük és betöltjük a vaníliás krémmel a palacsintákat.
A gesztenyemasszát, a darált kekszet és az 5 dkg vajat a rummal és annyi tejjel, hogy gyúrható tésztát kapjunk, összegyúrjuk. Egy tortaformába egyenletesen elterítjük. 4 dl tejben,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, a vizet és az olajat is beletesszük, majd a kakaót, a lisztet és a sütőport is. A masszához keverjük a habo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket és sárgájákat különválasztjuk. A fehérjét egy mélyebb tálban kemény habbá verjük. A tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a porcukrot habosra verjük. A habba egy...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét habbá verjük és belekeverjük a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a piskótához hasonlóan. A krémhez a tojás sárgát a pudinggal és a tejjel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű