200 g liszt
12 g sütőpor
1 db tojás
1 mokkáskanál étkezési keményítő
1 evőkanál étolaj
1 mokkáskanál só
2 evőkanál cukor
1,5 dl víz
4 db banán
Kókuszreszelék
Porcukor
Akácméz
A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük.A banánokat vágjuk 2,5-3 cm-es darabokra.Egy serpenyőben melegítsünk olajat. A banán darabokat forgassuk meg a tésztában és süssük őket pirosra.Papírtörlőre téve itassuk le a fölösleges olajat.Ízlés szerint forgassuk meg kókuszreszelékben és szórjuk meg porcukorral, vagy csurgassunk rá akácmézet.
1. Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk, majd vékonyan felszeleteljük. Citromos cukros vízben feltesszük főni, félig megfőzzük. (vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha) Lecsöpögtetjük....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézElőször felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. 2. Forró, bő olajba szaggatunk púpos teáskanálnyi adagokat a tésztából, és aranybarnára sütjük őket. Kb. 4-es fokozaton érdemes sütni, hogy ne égj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyés masszát (alap) egyenletesen a tepsi aljára nyomogatjuk. A krém egyik felét rákenjük. A rumos tejbe forgatott babapiskóta a következő rész. (Vigyázz, nehogy túlságosan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű