26 dkg liszt,
25 dkg cukor,
2 evőkanál darált dió,
1 cs. Sütőpor,
4 db egész tojás,
fél dl langyos víz,
fél dl étolaj,
12 dkg vegyes aszalt gyümölcs,
10 dkg dió, mandula, mogyoró, vegyesen.
A vizet, étolajat, simára keverem a tojásokkal, és a cukorral. Majd hozzáadom a lisztet, amibe előtte már elkevertem a sütőport,és a darált diót. Az apró darabokra vágott gyümölcsöt, és a szintén apróra szelt olajos magokat is belekeverem a masszába. Kivajazott, lisztezett püspökkenyérformába öntöm.(ez az adag, 2 formára elegendő.) Közepesen meleg sütőben kb. 30 percig, sütöm. Ekkor szúrópróbát végzek. Ha a tűre nem ragad a tészta, akkor átsült.
Gyúródeszkára öntöm,és vaníliás cukorral meghintem, majd ha már teljesen kihűlt, lehet szeletelni. Fóliába csomagolva napokig friss marad. Langyos állapotban lehet rá olvasztott csokoládét is önteni.
A lágy vajat keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojásokat. Kézi habverővel keverd simára. Apránként add hozzá a lisztet és a sütőport. Keverd simár...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA tejet feltesszük főni egy vastagabb aljú edényben. Amikor forrni kezd, hozzáadjuk a megmosott rizst, a csipet sót, a vajat. Takarékon főzzük, időnként megkeverve, amíg a rizs fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajat a liszttel elmorzsolom. Hozzáadom a cukrot, sütőport. Kikeverem a tojásokat. Összegyúrom, végül a csokit összevágva keverem hozzá. Olajos kézzel formázom meg. Sütési idő: Ne...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszeállítjuk a tésztát és 1 órára hűtőbe tesszük. (nem kell bele cukor). A mákot a lekvárral, cukrokkal és annyi tejjel keverjük, hogy egy kenhető masszát kapjunk. A tésztát 4 ré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű