26 dkg liszt,
25 dkg cukor,
2 evőkanál darált dió,
1 cs. Sütőpor,
4 db egész tojás,
fél dl langyos víz,
fél dl étolaj,
12 dkg vegyes aszalt gyümölcs,
10 dkg dió, mandula, mogyoró, vegyesen.
A vizet, étolajat, simára keverem a tojásokkal, és a cukorral. Majd hozzáadom a lisztet, amibe előtte már elkevertem a sütőport,és a darált diót. Az apró darabokra vágott gyümölcsöt, és a szintén apróra szelt olajos magokat is belekeverem a masszába. Kivajazott, lisztezett püspökkenyérformába öntöm.(ez az adag, 2 formára elegendő.) Közepesen meleg sütőben kb. 30 percig, sütöm. Ekkor szúrópróbát végzek. Ha a tűre nem ragad a tészta, akkor átsült.
Gyúródeszkára öntöm,és vaníliás cukorral meghintem, majd ha már teljesen kihűlt, lehet szeletelni. Fóliába csomagolva napokig friss marad. Langyos állapotban lehet rá olvasztott csokoládét is önteni.
A csokit és a vajat megolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Lassan, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a csokit is és a lisztet is, úgy,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a lisztet, cukrot, darált mákot, és a sütőport. Hozzáöntjük a tejet, és a tojást. Belereszeljük citromhéjat. Csomómentes tésztává keverjük Sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcukor+mascarpone+1-3 kanál tejföl+ fahéj összekeverve Babpiskótát kávéba mártani, tálba tenni. Egy sor piskóta, egy sor krém.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű