60 dkg liszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
15 dkg cukor,
5 dkg margarin,
2 egész tojás,
1 vaníliáscukor,
4 evőkanál méz,
1,5 dl tej.
A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán).
Krém :
8 dkg lisztet
6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük.
30 dkg vajat (Ráma),
3 dkg kakaót
25 dkg porcukorral és egy rumaromával kikeverünk (géppel gyorsabb!). Ha a főzött krém (tej + liszt) kihűlt, a vajas krémmel összekeverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
Tetejére c s o k i m á z kerül.
Megjegyzés: mivel a tészta mézzel készül, célszerű csak másnap felszeletelni!
A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk a tepsi hátoldalán.
Elkészítés: 1. Tojássárgáját kikeverjük a cukorral,vízzel, olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos kakaós lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 20 percig. 2. Pudingpor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 150 fokra melegítsd elő a sütőt. Egy kapcsos tortaformát bélelj ki sütőpapírral, vagy vajazz és lisztezz ki. 2. A gesztenyemasszát a puha vajjal alaposan dolgozd össze. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: A mézes lapokhoz valókból sima tésztát gyúrunk, majd 2 lapot sütünk belőle. A mákos tésztához valókat - a tojásfehérje kivételével - összedolgozzuk, óvatosan hozzáke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a töltelékeket: Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük vagy lereszeljük (ha nagyon sok a leve, akkor kicsit csavarjuk ki párolás előtt). A vajat egy serpenyőben felo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz