Családireceptkönyv.hu

Doboskocka


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



60 dkg liszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
15 dkg cukor,
5 dkg margarin,
2 egész tojás,
1 vaníliáscukor,
4 evőkanál méz,
1,5 dl tej.

A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán).

Krém :

8 dkg lisztet
6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük.
30 dkg vajat (Ráma),
3 dkg kakaót
25 dkg porcukorral és egy rumaromával kikeverünk (géppel gyorsabb!). Ha a főzött krém (tej + liszt) kihűlt, a vajas krémmel összekeverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.

Tetejére c s o k i m á z kerül.

Megjegyzés: mivel a tészta mézzel készül, célszerű csak másnap felszeletelni!

Elkészítés:


A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk a tepsi hátoldalán.

Doboskocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Amreikai krémes
Amreikai krémes

Elkészítés: 1. Tojássárgáját kikeverjük a cukorral,vízzel, olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos kakaós lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 20 percig. 2. Pudingpor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés - Gesztenyés süti 1 - OK
Gesztenyés - Gesztenyés süti 1 - OK

1. 150 fokra melegítsd elő a sütőt. Egy kapcsos tortaformát bélelj ki sütőpapírral, vagy vajazz és lisztezz ki. 2. A gesztenyemasszát a puha vajjal alaposan dolgozd össze. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar MÉZES-MÁKOS SZELET
MÉZES-MÁKOS SZELET

Elkészítés: A mézes lapokhoz valókból sima tésztát gyúrunk, majd 2 lapot sütünk belőle. A mákos tésztához valókat - a tojásfehérje kivételével - összedolgozzuk, óvatosan hozzáke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Flódni
Flódni

Elkészítjük a töltelékeket: Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük vagy lereszeljük (ha nagyon sok a leve, akkor kicsit csavarjuk ki párolás előtt). A vajat egy serpenyőben felo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk