menu

Családireceptkönyv.hu

Doboskocka


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



60 dkg liszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
15 dkg cukor,
5 dkg margarin,
2 egész tojás,
1 vaníliáscukor,
4 evőkanál méz,
1,5 dl tej.

A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán).

Krém :

8 dkg lisztet
6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük.
30 dkg vajat (Ráma),
3 dkg kakaót
25 dkg porcukorral és egy rumaromával kikeverünk (géppel gyorsabb!). Ha a főzött krém (tej + liszt) kihűlt, a vajas krémmel összekeverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.

Tetejére c s o k i m á z kerül.

Megjegyzés: mivel a tészta mézzel készül, célszerű csak másnap felszeletelni!

Elkészítés:


A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk a tepsi hátoldalán.

Doboskocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Karácsonyi mézes (anya féle)
Karácsonyi mézes (anya féle)

A hozzávalókat összegyúrjuk.

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
A legcsokisabb csokoládés
A legcsokisabb csokoládés

A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk és lassan beleforgatjuk a habot. Kivaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mini kalács vaníliakrémmel töltve recept
Mini kalács vaníliakrémmel töltve recept

Elkészítése: Elkészítés: A 1 dl langyos tejben kevés liszttel és egy csipet cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Liszthez hozzá adjuk a felfuttatott élesztőt (kovászt), majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Mézeskalács
Mézeskalács

Az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát kis pihentetés után kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A süteményeket kiszúró formákkal szaggatjuk ki. Megkenjük felvert tojással, kizsírozott és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk