A tésztához:
- 45 dkg búzaliszt (BL55)
- 20 dkg margarin
- 16 dkg barnacukor
- 4 db tojássárgája
- 1 db sütőpor
- 1 db citrom héja
- 50 ml 1,5%-os tej
- 2 evőkanál kakaópor - holland
A rétegezéshez:
- 4 evőkanál házi lekvár
A töltelékhez:
- 20 dkg dió (darált)
- 25 dkg barnacukor
- 4 db tojásfehérje
A tésztához:
- 1 csipet só
Kimérjük a hozzávalókat, és egy nagy tálban összegyúrjuk őket a kakaópor kivételével.
Egy nyújtható lágy tésztát kell kapnunk, ha úgy látjuk szükség szerint adhatunk hozzá tejet.
Elfelezzük a tésztát, és az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
Előmelegítjük a sütőt, és kivajazzuk és kilisztezzük a 40x20 cm-es tepsit.
Kinyújtjuk a tésztákat, majd a barnát tesszük a tepsi aljára amit megkenünk házi lekvárral.
Rátesszük a sárga tésztát és ezt is megkenjük házi lekvárral.
A tojásfehérjéből, a barnacukorból, és a darált dióból felvert habot készítünk, amit a tészta tetejére simítunk.
25-30 percig sütjük, közepes hőfokon (én villanysütőben sütöttem 160 C fokon, 30 percig), majd hagyjuk a sütőben kihűlni.
A tejet meglangyosítjuk, egy evőkanál kristálycukorral elkeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyre tesszük, kelni hagyjuk. A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk...
Elkészítési idő:1. A tésztához elmorzsoljuk a lágy vajat/margarint a liszttel és a sóval. A tejet meglangyosítjuk a porcukorral, felfuttatjuk benne a morzsolt élesztőt, majd beletesszük a tojássár...
Elkészítési idő: 35 PERC + KELESKörtét kockázni. Liszt, margarin, sütőpor, citromhéj össze. Tojássárga,5 dkg cukor,tej összegyúrni. Felezni a tésztát,nyújtani rá körte, 5 dkg cukor,dió Rá másik tészta megszu...
Elkészítési idő: