A tésztához:
- 45 dkg búzaliszt (BL55)
- 20 dkg margarin
- 16 dkg barnacukor
- 4 db tojássárgája
- 1 db sütőpor
- 1 db citrom héja
- 50 ml 1,5%-os tej
- 2 evőkanál kakaópor - holland
A rétegezéshez:
- 4 evőkanál házi lekvár
A töltelékhez:
- 20 dkg dió (darált)
- 25 dkg barnacukor
- 4 db tojásfehérje
A tésztához:
- 1 csipet só
Kimérjük a hozzávalókat, és egy nagy tálban összegyúrjuk őket a kakaópor kivételével.
Egy nyújtható lágy tésztát kell kapnunk, ha úgy látjuk szükség szerint adhatunk hozzá tejet.
Elfelezzük a tésztát, és az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
Előmelegítjük a sütőt, és kivajazzuk és kilisztezzük a 40x20 cm-es tepsit.
Kinyújtjuk a tésztákat, majd a barnát tesszük a tepsi aljára amit megkenünk házi lekvárral.
Rátesszük a sárga tésztát és ezt is megkenjük házi lekvárral.
A tojásfehérjéből, a barnacukorból, és a darált dióból felvert habot készítünk, amit a tészta tetejére simítunk.
25-30 percig sütjük, közepes hőfokon (én villanysütőben sütöttem 160 C fokon, 30 percig), majd hagyjuk a sütőben kihűlni.
A lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaóport nagyobb tálban összekeverjük. Kis mélyedést készítünk a közepébe és beleütjük a tojásokat. Elkezdjük összekeverni és felváltva hozz...
Elkészítési idő: 30-35 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük habosra a puha rámát a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat alaposan mosd meg, a tetejüket vágd le. Mindegyiknek szedd ki a belsejét, de arra vigyázz, hogy ne lyukaszd át a gyümölcsöt. Sorakoztasd az almákat egy közepes nagyságú,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű