Piskótához:
8 db tojás
16 kristály cukor
16 liszt
4 dkg kakaó(holland)
1 csomag sütőpor
1 mokkás kanál szóda bikarbóna
Krém:
7 dl tej
2 csomag vanília puding
1 evőkanál liszt
30 dkg vaj
25 porcukor
Rudakhoz:
25 darált keksz
3 evőkanál barack lekvár
1 evőkanál rumaroma
1 evőkanál kakaó
30 gesztenye massza
10 margarin
Tej egy kevés
20 dkg csoki+2 evőkanál olaj
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjét elkezdjük habbá verni ha félig felvertük hozzáadom a cukrot és kemény habbá verem,a robotgépet lejjebb veszem és egyesével hozzáadom a tojássárgáját,majd nagyobb fejű kanál segítségével hozzáadom a lisztel elkevert kakaót sütőpor,és szóda bikarbónát,hogy ne törjön a habunk össze,sütőpapíros tepsibe öntöm 180 fokon sütöm.Ha megsült,és kihűlt kettévágom.
A krémhez a pudingot a lisztel,cukorral tejjel sűrűre főzöm majd a gázról levesszük és 5 dkg vajat hozzáadom ha kihűlt a maradék 25 dkg habosra keverem.
A rudakhoz a hozzávalókat tálba rakom,összegyúrom hogy jól sodorható legyen tejet adhatunk hozzá,majd rudakat sodrunk akkor amekkora piskótánk.
A piskótánkat a krémmel kenjük rárakjuk a rudakat megint krémmel kenjük befedjük a piskótával.A tetejére gőz fölött a csokt olajjal felolvasztjuk tésztára kenjük.Hűtőbe rakjuk 2-3 órára dermedjen és szeletelem.
A vaníliarúd magját kikaparjauk és hozzáadjuk a búzadarához. A héját pedig a tejbe áztatjuk, amit elkezdünk melegíteni. A cukor egyik felét összekeverjük a vaníliás búzadarával,...
Elkészítési idő: 30 percTojást, cukrot összekeverni. Hozzá olaj,narancshéj és lé, összekeverni.Liszt,sütőpor hozzá adni. Híg tészta. 26 cm tortaformába önteni. 160 fokon kb. 60 percig sütni. Sütőből kive...
Elkészítési idő:◾️A hozzávalókat összekeverjük és lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük. ◾️A tetejére valókat kikeverjük, evőkanállal rácsurgatjuk és elsimítjuk a tetején. ◾️Én ezután szórtam rá...
Elkészítési idő: 60 perc