1 kg liszt
50 dkg rama
4 tojás sárgája
4 dkg élesztő
3 t.k só
2 t.k cukor
4 dl tejföl
Az élesztőt felfuttatjuk és összegyúrjuk a hozzávalókkal. Egy éjszakára betesszük hűtőbe és másnap nyújtjuk és sütjük .
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként eldolgozzuk benne a porcukrot, egyszerre hozzáadjuk a tojássárgás és végül könnyedén hozzákeverjük a lisztet, vigyázva, hogy a h...
Elkészítési idő: : 45-60 perces Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gépben összegyúrjuk, majd liszt nélküli deszkán henger alakúra formáljuk, majd alálisztezünk, kezünkkel lelapítjuk, majd 4 mm nagyságúra nyújtjuk. A tésztát sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk,majd hozzá keverjük a sütőporral,keksszel elkevert darát diót. A tészta masszát 4 evőkanál vízzel lazítjuk. A tepsit kibélel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5-6 tojásból készítek egy sima piskótát. Ha kihűlt, visszahelyezem a tepsibe. A töltelékhez tejberizst készítek fél kg rizsből, tejjel, ízlés szerinti cukorral, vaníliás cukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű