Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
15 dkg cukor
1 evőkanál sötét kakaó
1 tojás
1 csipet só
25 dkg vaj
A krémhez:
2 evőkanál liszt
1 evőkanál keményítő
1 evőkanál kakaópor
1 tábla étcsokoládé
15 dkg cukor
2 dl tejszín
5 dkg vaj
1 tojás
Összegyúrjuk a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt kakaót. Minimum 1 órára hideg helyre tesszük pihenni.
Elkeverjük a krémhez a tojást cukorral, liszttel, keményítővel és kakaóval. Hozzáadjuk a tejszínt és elkezdjük főzni. Mikor már kezd besűrűsödni, beletördeljük a csokoládét és beletesszük a vajat. Jó alaposan kihűtjük a krémet.
Kinyújtjuk a tésztát. Kiszaggatjuk tetszőleges formára (a tetejét díszíthetjük másféle szaggatóval is).
Készre sütjük a kekszet 180 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt.
Összeragasztunk egy fehér és egy barna korongot a kihűlt krémmel.
A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA darált dióba belekeverjük a citrom reszelt héját, a rumot és a sütőport. A porcukrot kikeverjük a tojás fehérjével és a vaníliás cukorral. Ha a massza már sűrű, beleöntjük a citr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverem a cukrot, a lisztel elkevert sütőport, a tojást, a tejfölt. Folyékony, sima masszát kell kapni. A tepsit kivajazom, kilisztezem és a tésztát egyenletesen e...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzá keverjük a tojások sárgáját, majd beletesszük a lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a csipetnyi sót és rugalmas tésztát gyúrun...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű