• 40 dkg liszt
• 14 dkg vaj vagy margarin
• 10 dkg zsír
• 15 dkg cukor
• 1 cs sütőpor
• ½ citrom
• 3 tojássárgája
• 2 ek tejföl
Töltelék:
3 tojásfehérjét kemény habbá verjük.
Belekeverünk 15 dkg darált diót,
3 ek baracklekvárt,
8 dkg porcukrot,
½ citrom levét, héját.
A tészta hozzávalóit, a vaj kivételével, a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a gépet. Amikor már a tészta összeállt, több részletben hozzáadjuk az olvasztott vajat, mindig...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojá...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk. A tejet és a tejfölt elkeverjük, együtt meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. A liszthez hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztából egy lágy, kelt tésztát gyúrunk, amit letakarva, hűvös helyen duplájára kelesztünk. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél ujjnyi vastagra, téglalap...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes