30 dkg porcukor,
4 tojás sárgája,
10 k. víz, kikeverjük,
10 dkg diót,
20 dkg lisztet,
4 tojás habját,
fél cs. sütőport adunk hozzá,
sütjük.
Tetejére: ¼ l tej, 3 k. liszt, 1 tojás sárgája, sűrű krémet főzünk. 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 vanília simára keverjük, a kettőt összekeverjük és a kihűlt tésztára kenjük. 3 tojás fehérje, 16 dkg porcukor gőz felett kemény habbá verjük, és a krémre kenjük.
Tetejére csoki mázat teszünk.
Keksz sütőt fel forrósítjuk első használatnál kizsírozzuk, a tésztát jól kigyúrjuk és diónyi gombócokat készítünk, adagonként átfordítjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét dl langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg megkel, egy nagyobb tálba beleborítjuk a lisztet, csipetnyi sót, két evőkanál cukrot, két ev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük. 2. A tésztájához először megolvasztom gőzön az apróra tört étcsokit meg a kockára vágott vajat. 3. Aztán amikor már lágy a csokis vaj, akkor leves...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk. 1 órát hűtőbben hagyjuk pihenni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. nagy méretű tepsit (et) kibélelünk ezüstpapírral. Egy edényben öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű