Hozzávalók:
◾12 dkg vaj
◾2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
◾2 evőkanál cukor
◾25 dkg étcsokoládé
◾6 tojás
A tetejére:
◾10 dkg étcsokoládé
◾1 teáskanálnyi vaj
◾3 evőkanál tejszín
A tojásokat válasszuk ketté és a fehérjéből a cukorral verjünk kemény habot. A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg, majd mikor egy kicsit hűlt adjuk hozzá a vajat és a kakaóport is. Ezt követően a tojások sárgáját is belekeverjük, majd az egészet összevegyítjük a tojáshabbal. Kivajazott sütőformába öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Az étcsokoládét közben vízgőz fölött megolvasszuk és hozzákeverjük a vajat és a tejszínt is, majd elkenjük a sütemény tetején. Mikor a bevonat megszilárdult, szeletelhetjük is.
Nyers változat: Az alapanyagokat egy mélyebb edénybe teszem és jó kemény habbá verem. Tálkákban, vagy pohárban, néhány szem gyümölccsel díszítve tálalom. Ebben az esetben nem tár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. 30 percet pihentetjük a tésztát, majd vékonyra kisodorjuk. (Én a legnagyobb p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát és a cukrot is. Addig keverjük, amíg világos színű és könnyű nem lesz a massza. Ekkor egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót összekeverjük a zabpehellyel, tojással, egy csipet sóval, kevés édesítővel és pár szem áfonyával. Az így kapott tésztát legalább 25 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű