4 szobahőmérsékletű tojás (a fehérjét és a sárgáját válasszuk külön)
1 evőkanál vanília aroma
90 g kristálycukor
60 g olvasztott vaj vagy margarin
90 g liszt
5 dl langyos tej
porcukor a süti megszórásához
160 fokra melegítjük elő a sütőt.
Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral.
Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük.
A sárgákat pedig összemixeljük a cukorral. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliát. Kb. 2 percig mixeljük.
Beleöntjük a lisztet és addig mixeljük, amíg teljesen egységes masszát nem kapunk.
Lassacskán adagoljuk hozzá a tejet és addig mixeljük, amíg alaposan el nem keveredik.
Ekkor adjuk hozzá a tojáshabot, egyszerre csak a harmadát, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Beleöntjük a sütőtálunkba és kb. 60 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Kihűtjük és jó megszórjuk porcukorral.
A vaníliás cukrot és a porcukrot ne keverjük bele a tésztába. Elsőnek összeöntjük a száraz alapanyagokat, aztán a folyékonyakat. A vajat ajánlom megolvasztani. A tepsit kenjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverem a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport és a vaníliás cukrot, majd összegyúrom annyi tejjel, hogy nyújtható tésztát kapjak. A tésztát 2 részre osztom. A gyúródeszk...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük habosra a Rámát a barna cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet langyosítsd meg, majd egy decihez adj hozzá egy teáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és várj körülbelül 10 percig, amíg megemelkedik, és habos lesz. - A lisztet sz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes