26 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
4 tojás
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
14 dkg liszt
10 dkg darabolt dió
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit és a vajat. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a darabolt diót.
Egy kis tepsit (kb. 28x20-as) sütőpapírral bélelünk és beleöntjük a masszát. Kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
Lágy kell maradjon a belseje, ami azt jelenti, hogy még tapadjon a tűhöz vagy fogpiszkálóhoz! Inkább együk kanállal mint fuldokolva a száraz morzsáktól! Miközben hűl a tészta még a hő dolgozik és szilárdul. Langyosan, vaníliafagyival vagy csak simán fogyasztjuk.
Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk, hagyjuk, hogy szétmálljon, majd a liszthez adjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és egy órán keresztül meleg helyen, letakarva pihentetjü...
Elkészítési idő:A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. K...
Elkészítési idő:Elkészítése: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az őzgerincformákat kivajazzuk és lisztezzük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a vizet és olajat is hozzáadjuk, utolj...
Elkészítési idő: