26 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
4 tojás
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
14 dkg liszt
10 dkg darabolt dió
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit és a vajat. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a darabolt diót.
Egy kis tepsit (kb. 28x20-as) sütőpapírral bélelünk és beleöntjük a masszát. Kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
Lágy kell maradjon a belseje, ami azt jelenti, hogy még tapadjon a tűhöz vagy fogpiszkálóhoz! Inkább együk kanállal mint fuldokolva a száraz morzsáktól! Miközben hűl a tészta még a hő dolgozik és szilárdul. Langyosan, vaníliafagyival vagy csak simán fogyasztjuk.
A sütőt melegítsd elő 150 C fokra. A lisztet keverd el a sütőporral, majd morzsold el a vajjal. Ezután add hozzá a mézet, a tojássárgáját és a joghurtot. Az összes hozzávalót alapo...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA tojásokat a porcukorral és vaníliás cukorral habosra kikavarjuk. Hozzáöntjük az olajat, a sót és a fahéjat. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, és a masszához keverjük. A té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd minden hozzávalót hozzáadunk, és jól eldolgozzuk. 2. Híg, folyékony tésztát kapunk, nem kell megijedni. 3. Tepsibe öntjük (kis...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz egyik tejfölhöz kb. 5 ek cukrot és a vaníliás cukrot, a másik tejfölhöz 7 ek cukrot és az átszitált kakaót keverjük. Egy kisebb tepsi aljára egy sor kekszet rakunk, ráöntjük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz