26 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
4 tojás
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
14 dkg liszt
10 dkg darabolt dió
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit és a vajat. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a darabolt diót.
Egy kis tepsit (kb. 28x20-as) sütőpapírral bélelünk és beleöntjük a masszát. Kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
Lágy kell maradjon a belseje, ami azt jelenti, hogy még tapadjon a tűhöz vagy fogpiszkálóhoz! Inkább együk kanállal mint fuldokolva a száraz morzsáktól! Miközben hűl a tészta még a hő dolgozik és szilárdul. Langyosan, vaníliafagyival vagy csak simán fogyasztjuk.
A tojást a cukorral, a tejjel és az olajjal kikavarjuk. A lisztet és a sütőport is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Ha ragacsos, adunk hozzá még egy kevés lisztet. Amikor összeál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket, ha konzerv, lecsepegtetjük, felkockázzuk. Az előzőleg lehűtött tejszínt habfixszel felverjük. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit óvatosan összeforgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a vizet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük va...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes1. A hozzávalókat egy keverő tálba teszem, és a gyümölcs kivételével összekeverem. 2. Sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe kiöntöm, a tetejére gyümölcsöt teszek és 180 fokon 35...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű