35 dkg liszt
0,5 tasak sütőpor
10 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg margarin
2 egész tojás
Egy tálba szórjuk a lisztet, porcukrot, sütőport, kókuszreszeléket, vaníliás cukrot, majd a tojásokkal és a margarinnal összedolgozzuk.
A sütőt előmelegítjük és két nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát a húsdarálóba töltjük, majd a rá szerelt formán keresztül kb. 12 cm hosszú rudakat nyomunk ki, azok végeit karikába fordítjuk és az előkészített tepsikbe fektetjük egy kevés helyet hagyva közöttük.
180 fokon alul-felülsütéssel kb. 12 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, jól záródó fémdobozban tároljuk.
A kekszes dobozunk kiürült, ezért sütnöm kellett egy kis belevalót. Nagy családi kedvenc a darálós keksz, amit most karika formában készítettem és kókuszos ízesítéssel. Hamar megvan és a gyerekek is szívesen segítenek a formázásban.
Az almát lereszelem, összekeverem a cukorral, és állni hagyom fél órát.......... Kinyomkodom a levét nagyjából, belekeverem a fahéjat, és a diót. A tészta hozzávalóit összegyúr...
Elkészítési idő:A lisztet a cukorral keverjük össze, és morzsoljuk bele a vajat, majd a tojással dolgozzuk össze. A sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtsuk bele. Előmelegített sütőben, 165°C-on süs...
Elkészítési idő:Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük bele egy tűzálló tálba, melyet előtte vajjal kikentünk. Vegyítsük össze a hozzávalókat, majd habverő segítségével alaposan keverjük össze. Öntsü...
Elkészítési idő: