A palacsintához:
150 g liszt
2,5 dl tej
2 ek rum
2 ek olaj
csipet só
2 tojás
A töltelékhez:
250 g túró
3 ek vaj
2 tojás
100 g cukor
1 citrom reszelt héja
2 ek. rum
50 g mazsola
Az öntethez:
1 tojás
30 g cukor
1 cs vaníliás cukor
1 dl tej
A palacsintákat a szokásos módon elkészítjük.
A mazsolát forró rumba áztatjuk. A sütőedényt kikenjük a vajjal. A tojásokat ketté választjuk. A maradék vajjal, cukorral és citromhéjjal habosra keverjük a tojások sárgáját.
A fehérjét kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgákkal, majd a felvert fehérjével és hozzáadjuk a mazsolát.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A palacsintákat betöltjük és feltekerjük, majd középen kettévágjuk. A vágott felükkel felfelé kissé egymásra csúsztatva beletesszük a sütőedénybe.
Az öntethez összekeverjük a tojást a tejjel és a cukorral, rálocsoljuk a palacsintára és forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A diót durvára összevágjuk, a citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kinyomjuk, átszűrjük. A sütőt 180-200 fokra bekapcsoljuk. A vajat habosra keverjük a porc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatint elkeverem kevés forró vízben, néha ránézek és meg keverem, nehogy összeálljon. A túrót a joghurtot a vaníliás cukrot és a kristály cukrot össze dolgozom homogén masszá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖssze keverni. Kis gyümölcskenyér formába sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlisztet egy tálban összekeverjük a fűszerekkel és a sóval. A barna cukrot kissé elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzágyúrjuk a fűszeres lisztet. Fóliába csomagoljuk a tésztát, és kb....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű