Családireceptkönyv.hu

Bécsi túrós sült palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A palacsintához:
150 g liszt
2,5 dl tej
2 ek rum
2 ek olaj
csipet só
2 tojás
A töltelékhez:
250 g túró
3 ek vaj
2 tojás
100 g cukor
1 citrom reszelt héja
2 ek. rum
50 g mazsola
Az öntethez:
1 tojás
30 g cukor
1 cs vaníliás cukor
1 dl tej

Elkészítés:


A palacsintákat a szokásos módon elkészítjük.

A mazsolát forró rumba áztatjuk. A sütőedényt kikenjük a vajjal. A tojásokat ketté választjuk. A maradék vajjal, cukorral és citromhéjjal habosra keverjük a tojások sárgáját.

A fehérjét kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgákkal, majd a felvert fehérjével és hozzáadjuk a mazsolát.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A palacsintákat betöltjük és feltekerjük, majd középen kettévágjuk. A vágott felükkel felfelé kissé egymásra csúsztatva beletesszük a sütőedénybe.

Az öntethez összekeverjük a tojást a tejjel és a cukorral, rálocsoljuk a palacsintára és forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Bécsi túrós sült palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Epres tiramisu pohárban és a többi
Epres tiramisu pohárban és a többi

Az epret megmossuk, és 35 dkg-t kis darabokra vágunk. A maradékot félrerakjuk. A vanília rudat hosszában felvágjuk és kikaparjuk a belsejét. A mascarpone-t, joghurtot, vaníliát és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nono
Almás-zabos palacsinta (Zsuzsától)
Almás-zabos palacsinta (Zsuzsától)

A zabpely és liszt keverékét keverd össze a lereszelt almával és a tojással, kis fahéjat is tehetsz bele. Ha túl sűrű, tejjel vagy vízzel higíthatod. Kevés olajon (alacsony hőfokon...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kókuszkocka ( Dupla adag )
Kókuszkocka ( Dupla adag )

Zsírozott, lisztezett tepsibe (22x36 cm) öntjük és 180 °C-on megsütjük. Ha kihűlt, felkockázzuk és előbb csokimázba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk