40 dkg alma, (reszelve)
40 dkg cukor,
20 dkg (házi) zsír,
4 tojás,
40 dkg liszt,
1 sütőpor,
1 kávéskanál fahéj,
(rakhatunk bele még mazsolát, diót ízlés szerint)
Egy nagyobb lábosban felolvasztottam a zsírt, hozzáadtam a cukrot, a reszelt almát a levével együtt.
A tojások sárgáit is belekevertem, fahéjjal ízesítettem.
Hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet is. Jól összekevertem, végül a tojások kemény habját óvatosan beleforgattam, úgy hogy ne törjön össze.
Mazsolával, dióval is lehet ízesíteni, de én most ezt kihagytam belőle. Zsírozott, lisztezett nagy tepsibe öntjük, forró sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
Amikor kihűlt megszórjuk porcukorral és szeleteljük.
A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk és legalább 2 órát hűtőszekrényben pihentetjük (akár egy éjszakát is). A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTurmixgepbe bele. Aztan a szilikonos miffinformaba tetszes szerint gyumolccsel. smile hangulatjel de lehet kakaoval, makkal, turoval.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLiszt+zsír+tejföl+porcukor+tojássárgája+sütőpor+ecet+só+vaníliás cukor+ citrom reszelt héja Jól összedolgozzuk -Ha esetleg túl kemény kevés hidegvizet adunk hozzá -Puha ,jól do...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű