40 dkg alma, (reszelve)
40 dkg cukor,
20 dkg (házi) zsír,
4 tojás,
40 dkg liszt,
1 sütőpor,
1 kávéskanál fahéj,
(rakhatunk bele még mazsolát, diót ízlés szerint)
Egy nagyobb lábosban felolvasztottam a zsírt, hozzáadtam a cukrot, a reszelt almát a levével együtt.
A tojások sárgáit is belekevertem, fahéjjal ízesítettem.
Hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet is. Jól összekevertem, végül a tojások kemény habját óvatosan beleforgattam, úgy hogy ne törjön össze.
Mazsolával, dióval is lehet ízesíteni, de én most ezt kihagytam belőle. Zsírozott, lisztezett nagy tepsibe öntjük, forró sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
Amikor kihűlt megszórjuk porcukorral és szeleteljük.
1. A babapiskótát összetördelem egy tálba, a tejfölt a cukorral kikeverem. 2. A gyümölcsöt a babapiskótára rakjuk, és ráöntjük a cukros tejfölt. 3. A hűtőbe tesszük 1 órára...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA liszt és csokoládé kivételével a hozzávalókat egy lábosban összekeverjük és felforraljuk. Olajozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsire kiskanállal halmokat helyezünk kellő távols...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A piskótalapot feldaraboljuk, és egy 1,75 literes tál aljára helyezzük. Meglocsoljuk a likőrrel, és megszórjuk a reszelt csokoládé felével. Az eper harmadát felszeleteljük, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. 2. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 3. 4 részre osztjuk, nagy gázteps...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű