25dkg -50%-os diawell liszt vagy update liszt (esetleg egyéb ch csökkentett liszt)
1 csapott e.k. sikér
1db tojás
1dl meleg tej
1/2 friss élesztő
5dkg Pilos 0,1%os natúr joghurt
Édesítő (5 e.k. a tésztába)
Töltelék:
250g krémesebb zsírszegény túró (pl. Pilos tégelyes)
Édesítő ízlés szerint
vanília aroma
Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk. Hagyjuk, hogy szétmálljon. A lisztet, tojást, édesítőt, joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet, jól összedolgozzuk, majd letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük és 16 részre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 200 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Végül konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
Ebből a mennyiségből 16db kisebb csiga lett.
A liszthez adjuk a sütőport és elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a cukrot, tojást, túrót. Az egészet összedolgozzuk. 1 cm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges nagyság...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként eldolgozzuk benne a porcukrot, egyszerre hozzáadjuk a tojássárgás és végül könnyedén hozzákeverjük a lisztet, vigyázva, hogy a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a túróval, tojások sárgájával, citromlével és a cukorral simára kavarjuk. Majd óvatosan hozzákavarjuk a sóval kemény habbá vert tojások fehérét. 2. Kevés olajat egy...
Elkészítési idő: 28 perc Nehézség: Nehéz1. A hozzávalókat 2 órával a sütés kezdete előtt szobahőmérsékletű helyre tesszük – ez a siker egyik titka. 2. A tepsit/sütőformát kibéleljük sütőpapírral vagy a teljes mennyisé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű