9-10 db felkarikázott kifli
8 alma lereszelve
kb. 500 ml tej
4 ek (nád)cukor
2 tojás
1 kis doboz tejföl
fahéj
vaníliás cukor
vaj az edény kikenéséhez
A kifliket 1,5-2 centi vastagságúra szeletelem, és éjszakára száradni hagyom. Az almát meghámozom, lereszelem, vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítem.
A tejben feloldom a cukrot, majd belemártogatom a kiflikarikákat (a felszeletelt mennyiség felét), és kibélelem velük a kivajazott tepsit. A reszelt almából kifacsarom a levet, egyenletesen szétosztom a kiflirétegen, majd ráhelyezem a maradék tejben áztatott kiflikarikákat.
A tojásokkal elkevert tejfölt felverem, hozzákeverem a cukros tejet (ha marad), és egyenletesen elosztva ráöntöm a kifliszeletekre. Kb. 175-ös hőfokon aranybarnára sütöm. Porcukorral, vagy vaníliás cukorral meghintve tálalom.
A túrót a cukorral, a 2 dl tejjel, a vaníliás cukorral és a margarinnal turmixban habosra keverjük. A 4 dl tejben elkeverjük a zselatint és a keményítőt, majd gyöngyözésig főzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMásfél citrom héját lereszeltem. 3 citrom levét kifacsartam (később még egy felet hozzá adtam, hogy még savanykásabb legyen) és a 10 dkg cukorral, az egész tojásokkal és a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű