menu

Családireceptkönyv.hu

Alfajores (S. Jaworski receptje)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
6 dkg cukor
15 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1 csipet só
12,5 vaj
2 tojássárga
1 db vanília rúd kikaparva
♥ DULCE DE LECHE:
3 nagy tubus sűrített tej

Elkészítés:


♥ Dulce de leche: a sütőt 220°-ra előmelegítjük, majd egy edénybe nyomjuk a sűtített tejet. Az edényt (jénai) tepsibe tesszük. Ha a sütő elérte a 220°-ot, vizet forralunk és a tepsibe öntjük a jénai mellé, kb a feléig érjen a forró víz. Alufóliával befedve a sütőbe toljuk. 30 percenként átkeverjük, szükség esetén a vizet pótoljuk. Kb. 2 óra múlva kész a sűrű karamell krém. Hagyjuk kihűlni.
♥ Tészta: Robotgépben elkeverjük a cukrot, lisztet a keményítőt és a sót. A vajat kockára vágjuk és hozzáadjuk, majd összedolgoztatjuk a géppel.
A morzsás keveréket tálba öntjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a kikapart vanília belsőt, majd kézzel kidolgozzuk a tésztát.
Két egyenlő részre osztjuk, majd a 2 tészta adagot sütőpapír közt 2 mm vastagra nyújtjuk. A tésztalapokat sütőpapír közt hagyva a hútőbe tesszük 30 percre.
A sütőt előmelegítjük 190°-ra, és 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral. A kinyújtott tésztákat kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd a korongokat tepsibe tesszük megfelelő távolságban egymástól (kb. 2 cm)
Mialatt dolgozunk az egyik adag tésztával, a másik maradjon a frigóban.
A kekszek 8-10 perc alatt megsülnek.
Ha kihűltek a kekszek, 2 db-ot összeragasztunk 1 csapott kk dulce de leche krémmel.
A tetejét megszórhatjuk porcukorral.

Alfajores (S. Jaworski receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: minitunder
Almás krémes
Almás krémes

A tojássárgákat a cukorral, olajjal, vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport, lisztet, végül a tojások kemény habját óvatosan belekeverjük. Egy tepsit alufóliával kibélelün...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Linzerkarka
Linzerkarka

A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 – 4 mm vastagságúra nyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszaggatjuk. Minden 2. -t gyűszűvel vagy kis pici kör formával kiszúrjuk. Felvert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Babapiskóta
Babapiskóta

A sütõt 160 fokra elõmelegítjük. A tojásokat a cukorral felverjük, vaníliával ízesítjük. Hozzáadjuk a szalalkálit és a liszt felét és simára keverjük. Ezután belekeverjük a többi l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hartyáni krémes
Hartyáni krémes

A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szobahőmérsékletű vajat is. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk. 2 részr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk